CRNA GORA: "URA neće glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti"

Datum:

Share post:

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić saopštio je da partija koju predstavlja neće glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, što traži Demokratski front kao preduslov za formiranje nove vlade.

 
 
 
 
 

"Mi nećemo glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Mi smo rekli sa Crnoj Gori Zakon o slobodi vjeroispovijesti treba, ali treba moderan zakon i zakon koji nije diskriminatorski", rekao je Adžić sinoć u emisiji Klub A na TV A1.

Prema njegovim riječima što se građanskog pokreta URA tiče mogu biti sklonjeni ili revidirani sporni članovi.

"Ali zakon je potreban i nijedna vjerska organizacija, niti pojedinac, fizičko ili pravno lice ne može biti iznad ili izvan zakona ili Ustava, pa ni SPC ili Mitropolija crnogorsko primorska. Apsolutno smo protiv diskriminacije bilo koje vjerske zajednice", rekao je Adžić.

TESTNA REKLAMA

Izjava Adžića je potvrdila da je potpisivanje drugog sporazuma tri koalicije Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo u okviru kojeg bi trebalo da se nađe i ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti za sada neizvjesno, jer DF insistira na ukidanju za njih spornog zakona.

Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugom sporazumu najavio je više puta nosilac liste Za budućnost Crne Gore i kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: vijest.me

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...

Da pređemo na TI – ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: “Istina je negdje između“ (video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, bio je gost emisije “Da pređemo na TI”. Đurđević je za portal...