Obračun potrošnje električne energije za mart izvršen je većinom na osnovu prosječne potrošnje u prethodnih šest godina i prethodnih šest mjeseci i niko od potrošači neće i ne može biti oštećen, izjavio je izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove "Elektro-Bijeljine" Nedeljko Ćorić.

Ćorić je rekao da je zbog mjera zaštite od virusa korona očitanje brojila direktno izvršeno kod 15 odsto potrošača, a do danas su 553 lica iskazala prigovor ili žalbu na dostavljeni račun, od 110.000 potrošača koje snabdijeva "Elektro-Bijeljina".

"Zasigurno postoje određene greške koje se mogu i ispraviti, a ovaj broj žalbi nije neuobičajen, mjesečno imamo oko 1.000 žalbi, što je zanemarljivo na 110.000 potrošača", naveo je Ćorić.

On je podsjetio da korisnici mogu i sami da očitaju brojilo i dostave podatke, a za sve nedoumice na računima za struju imaju naveden telefonski broj na koji mogu besplatno da pozovu i dobiju sve potrebne informacije.

"Nikada nije bio problem da prigovor ili žalba nije riješena na zadovoljstvo naših potrošača", istakao je Ćorić i poručio da će sve korekcije biti izvršene već idućeg mjeseca i da niko neće platiti veći račun od onoga što je potrošio.

On je dodao da je nemoguće fakturisati veću količinu električne energije od preuzete iz energetskog sistema.

Ćorić je kao važnu mjeru u zaštiti potrošača naveo oslobađanje plaćanja zatezne kamate za tri mjeseca, u toku borbe protiv virusa korona.

"U vrijeme epidemije uspjeli smo da odgovorimo svim izazovima i zadacima koji su postavljeni preduzeću, nije bilo prekida u isporuci električne energije, a nastavili smo i investucioni ciklus koji je najveći od osnivanja `Elektro-Bijeljine`", naveo je Ćorić.

On je dodao da je preduzeće i u ovoj krizi pokazalo solidarnost i društvenu odgovornost izdvajanjem sredstava iz plata zaposlenih u Fond solidarnosti Republike Srpske.

Prema Ćorićevim riječima, u vrijeme epidemije obezbijeđena je najkvalitetnija zaštita radnika, dezinfikovani svi objekti kako se ne bi ugrozilo stanovništvo i svih 899 radnika su zdravi i sposobni za rad.

Ćorić je naveo da je stepen naplate na području "Elektro-Bijeljine" u aprilu smanjen za 20 odsto, te preporučio građanima da ne stvaraju velike obaveze.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име