ĆORIĆ: Ne mogu se baviti spekulacijama o podršci Mićiću

Datum:

Share post:

Predsjednik Gradskog odbora SNSD u Bijeljini Nedeljko Ćorić na današnjoj konferenciji za medije, osvrnuo se na aktuelne teme vezane za moguće koalicije SNSD na lokalnom nivou i istakao da će sve buduće poteze preduzimati odgovorno kao najveća i najodgovornija stranka u Bijeljini.

„Naš stav i stav Predsjedništva Gradskog odbora je da će SNSD kao najveća politička partija, najodgovornija politička partija preuzeti na sebe odgovornost eventualnog okupljanja svih političkih aktera i političkih subjekata koji budu imali namjeru i želju da s nama dogovaraju i pregovaraju oko eventualnih koalicija u narednom periodu u pripremama za lokalne izbore. Dakle, mi ćemo te razgovore voditi u prostorijama naše organizacije, naravno uz saradnju i dogovor sa Izvršnim komitetom Glavnog odbora i sa Predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom“, rekao je Ćorić.

Predsjednik GO SNSD Bijeljina istakao je da su svi stavovi koji su do sad iznijeti u javnosti, stavovi koje podržava i GO Bijeljina i da tu nema nikakva dvojbe.

„Kao što smo uvijek dolazili do eventualnih kandidata i eventualnih dogovora, to ćemo uraditi i ovaj put – na demokratski način, kroz naše članstvo i kroz naše organe. To je ono što sigurno i građani žele od nas da čuju. Koncept, statut i sve ono što određuje i uređuje odnose u SNSD se neće mijenjati zbog nekih novonastalih situacija“, objasnio je Ćorić.

TESTNA REKLAMA

Ne bih komentarisao sastanak Dodika i Mićića kao vrstu ''zbližavanja''
Na pitanje novinara kako reaguje na „zbližavanje“ Gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i Predsjednika SNSD Milorada Dodika, Ćorić kaže da je sigurno da su razgovori vođeni, ali da ne može da ih komentariše kao vrstu „zbližavanja“.

„Ne znam da li bih to komentarisao kao zbližavanje. Mislim da su to razgovori koji su evidentno vođeni. Imali smo izjave i jedne i druge strane. Moram da kažem da mi je Gradonačelnik djelovao malo konfuzno, pa ga često ni ja dobro ne razumijem, ali sam jasno shvatio šta je rekao predsjednik Dodik“, istakao je Ćorić.

Nemam informaciju o sutrašnjem sastanku Mićća i Dodika
Ćorić je dodao da SNSD nema problem kada su u pitanju razgovori i pregovori vezani za druge političke opcije.

„Čuli ste da je bilo i razgovora i da ima nekoliko različitih opcija oko kojih će se i nastaviti razgovori, a i mi ćemo ovdje razgovarati sa svima, uvijek smo pozivali sve političke opcije. I kada su se donosile važne političke odluke na republičkom nivou, oko važnih nacionalnih pitanja uvijek smo sve pozivali da zajedno zauzmemo određene stavove. Smatramo da će se važni procesi dešavati u narednom periodu u Gradu Bijeljina i zbog toga i želimo da razgovaramo sa svima i da dođemo do koncepta koji je najbolji za ovaj grad i za naše građane“, rekao je Ćorić.

Predsjednik GO SNSD Bijeljina nema informaciju vezanu za sutrašnji sastanak Gradonačelnika Bijeljine i Predsjednika SNSD, ali je najavio sutrašnji sastanak Izvršnog komiteta Glavnog odbora u sklopu redovnih aktivnosti SNSD i da će o svim zaključcima vezanim za pripreme za lokalne izbore javnosti biti blagovremeno obaviještena.

Ne mogu se baviti spekulacijama o podršci Mićiću
Na pitanje da li bi GO SNSD Bijeljina dao podršku kandidatu za Gradonačenika Bijeljine Mići Mićiću na narednim lokalnim izborima ukoliko bi imao podršku višeg nivoa SNSD, objasnio je da u ovom trenutku ne može da se bavi takvim spekulacijama.

„Ne mogu sada da govorim o tome, jer sve su to spekulacije da li bi, kad bi, kako bi. Mi nismo stranka koja se bavi da li bi, kad bi, kako bi, već smo stranka koja zaista ozbiljno promatra, ozbiljno razmišlja i donosi odgovore, nekada najteže, ali najodgovornije odluke u interesu naših građana“, zaključio je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...