Ćorić: I kao narodni poslanik ću se zalagati za bolji život u gradu

Datum:

Share post:

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić prisustvovao je danas kao gost na sjednici bijeljinske Gradske skupštine i najavio da će se u lokalnom parlamentu i dalje angažovati na unapređenju kvaliteta života u Bijeljini.

Ćorić je od gradske vlasti zatražio da sagleda potrebe građana i na vrijeme pripremi projekte koji doprinose stvaranju nove vrijednosti i boljeg života i rekao da će se zauzeti da dobiju podršku vlasti Republike Srpske, ali i Srbije.

“Kod investicija treba birati u šta se ulaže – da dobijemo novu vrijednost, a ne nove troškove, kao što je slučaj sa investicijom u Centar za kulturu koji je lijep, ali nije ekonomski opravdan jer nije podignut kvalitet kulture u gradu, ali jesu troškovi”, ocijenio je Ćorić u obraćanju odbornicima.

Ćorić, kojeg je danas u odborničkoj klupi Skupštine grada zamijenio stranački kolega Aleksandar Đurđević, naveo je da će i kao narodni poslanik prisustvovati sjednicama lokalnog parlamenta, kritikovati i predlagati rješenja za bolji rad administracije u Bijeljini i bolji život građana.

“Nema opravdanja za gradska preduzeća čije kredite vraća Gradska uprava. Treba sankcionisati te koji ne uspijevaju da uspješno rade i nagraditi direktore koji imaju dobre rezultate”, poručio je Ćorić, kritikujući jednu od odluka lokalne vlasti kojom je milion KM iz gradskog budžeta utrošeno na dugove gubitaša “Eko-depa” i Banje Dvorovi, kao i na plaćanje zateznih kamata.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je obraćanju odbornicima pohvalio Ćorićev gest i rekao da saradnja republičke i lokalne vlasti predstavlja pravi put razvoja.

Mićić je već danas od Ćorića zatražio pomoć i podršku republičke vlasti za obezbjeđivanje zemljišta na kojem bi u Bijeljini bila izgrađena sportska dvorana sa tri do četiri hiljade mjesta, navodeći da u gradu djeluje 150 sportskih klubova.

On je novinarima rekao da je izgradnja sportske dvorane prvobitno planirana na lokaciji gradske kasarne, ali da za to godinama unazad nisu dobijene saglasnosti sa nivoa BiH.

Prema njegovim riječima, sadašnja željena lokacija je na obilaznici prema Ugljeviku, gdje se planira dalji rast Bijeljine, jer je riječ o zemljištu slabijeg kvaliteta nego što je plodno tlo u naseljima Dvorovi i Pet jezera.

Mićić je naveo da u narednoj godini Bijeljini ističu tri velika kredita i ostaje mogućnost podizanja kredita u iznosu od 13 miliona KM do zakonski dozvoljenog zaduženja.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...