CIK BiH sinoć donijela novu Naredbu

Datum:

Share post:

Centralna izborna komisija BiH je na sinoć održanoj 72. sjednici razmatrala zahtjeve za ponovno brojanje glasova i u vezi s tim je odlučila donijeti Naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je usvojila naredbe  koje će biti objavljene na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba , i smatrat će se da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Centralna izborna komisija BiH je naredila Glavnom centru za brojanje da  izvrši brojanje glasačkih listića sa pojedinih redovnih biračkih mjesta i utvrdi rezultate izbora u osnovnim izbornim jedinicama Goražde, Živinice, Mostar, Čelinac i Banja Luka.

Rečeno je da je riječ o biračkom mjestu 007B029 i da se naredba donosi jer u vrećama sa glasovima za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske u Glavnom centru za brojanje CIK nisu pronađeni listići za taj nivo, te je radi njihovog pronalaska potrebno otvoriti druge vreće sa tog biračkog mjesta.

U obrazloženju naredbe navedeno je da se donosi na prijedlog glavnog kontrolora i s ciljem pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, te da treba biti provedena odmah.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: byka.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...