ČAVIĆ: Dvojici radnika „Elektrokrajine“, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni računi

Datum:

Share post:

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da je BiH jedina zemlja u kojoj postoji čovjek sa imperijalnim pravima koja mu je dao Zapad.

– Vraća se vrijeme Pedija Ešdauna. Visoki predstavnici su u vrijeme globalnih turbulencija i trvenja imali instrukciju zapadnih zemalja, koji su uzročnici tih trvenja, da u BiH intenzivinije i agresivnije nastupe prema domaćim političarima, pod izgovorom da BiH treba da ide prema EU i da se učvrsti mir – istakao je Čavić za RTRS.

Uvijek se, dodao je, pod tim izgovorima primjenjuju sankcije i vrši pritisak na domaće političare u smislu zakonskih okvira i rješenja, donošenja raznih izvršnih odluka – čitav je spektar tih suludih pritisaka.

On je rekao da je nečuvena i nevjerovatna Šmitova izjava da je garant postojanja Republike Srpske i FBiH, ističući da je garant postojanja entiteta Dejtonski sporazum, a ne nekakav stranac bez legitimiteta.

Kada je riječ o današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine, na čijem je dnevnom redu razmatranje aktuelne bezbjednosne i političke situacije u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku, Čavić je istakao da je strani faktor uvijek podsticao unutrašnje sukobe, što je nedopustivo.

Govoreći o tome što su dvojici radnika „Elektrokrajine“, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni  računi na kojima je trebalo da im bude isplaćena plata, Čavić, koji je direktor ovog preduzeća, rekao je da je apsurdna situacija da nakon 20 godina od odsluženja kazne, radnici ne mogu dobiti platu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO prim. dr Ljubiša Kusturić

U Bijeljini je preminuo prim. dr Ljubiša Kusturić spec. ginekologije i akušerstva. -Ovaj dan je započeo tužnom viješću za...

UGLJEVIK PROSLAVIO VRBICU: Lazarice prizvale napredak, plodnost i blagostanje (foto)

Najmlađi ansambli Kulturno-umjetničkog društva "Rudar" iz Ugljevika prodefilovali su danas na Lazarevu subotu ulicama Ugljevika. Dječaci i djevojčice, obučeni...

BANJA LUKA: Radnici koje je Stanivuković nezakonito premjestio vraćeni na svoja radna mjesta

Radnici gradske uprave Neđeljko Radulović i Jovica Vukelić vratili su se danas na svoja radna mjesta, tri mjeseca...

DANAS Lazareva subota i Vrbica

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ danas proslavlja praznike Vaskrsenja Lazarevog ili Lazarevu subotu i Vrbicu. Praznik Lazareva subota uspomena je...