ČABRIĆ: Odobreno gotovo 5.500 subvencija mladima za stambene kredite

Datum:

Share post:

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić rekla je da se već 15 godina realizuje Poseban program subvencija kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, te da je do sada odobreno 5.488 subvencija i u te svrhe plasirano 19.500.000 KM.

Čabrićeva je povodom Međunarodnog dana porodice istakla da je rješavanje stambenog pitanja značajan korak u procesu planiranja porodice i da je podrška institucija Republike Srpske u tom segmentu kontinuirana i nesporna.

Ona je istakla da Ministarstvo porodice, omladine i sporta kroz svoje aktivnosti tokom cijele godine posvećuje pažnju djeci i porodici, podržavajući različite aktivnosti, ali i pružajući direktnu novčanu naknadu od 750 KM svim nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece u Republici Srpskoj na koji se plaćaju pripadajući porezi i doprinosi.

„Ovo je najdirektniji vid pomoći višečlanim porodicama do sada i ovom mjerom obuhvaćeno je više od 4.000 porodica“, istakla je Čabrićeva.

Ona je čestitala svim građanima Republike Srpske Međunarodni dan porodice, koji se obilježava danas, sa željom da u svakoj porodici vladaju mir, zdravlje, radost i dječiji osmjesi.

„Prolazeći kroz različite izazove u životu i roditeljstvu, shvatamo da su zdravlje i sreća naše djece i porodice u cjelini najveće bogatstvo svakog čovjeka“, rekla je Čabrićeva.

Iako se povodom Međunarodnog dana porodice nešto intenzivnije govori o značaju porodice, Čabrićeva je istakla da je briga o porodici u Republici Srpskoj svakodnevna i da se ovim pitanjem vrlo posvećeno bave svi i kao pojedinci i kao institucije.

„Pružajući dikretnu podršku porodiljama, višečlanim porodicama, radeći na usklađivanju rada i roditeljstva, uključujući i lokalne zajednice u sve ove aktivnosti, jasno pokazujemo da nam je namjera da Republika Srpska bude zemlja zadovoljnih građana i srećne i nasmijane djece, koje želimo da iz godine u godinu ima sve više“, istakla je Čabrićeva.

Generalna skupština UN proglasila je 1993. godine 15. maj Međunarodnim danom porodice, ističući na taj način važnost porodice kao osnovne društvene zajednice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te...

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...