BORS, Radan Ostojić: Nisam zaslužio toliko ignorisanje od institucija sistema

Datum:

Share post:

Nakon 5. sjednice Skupštine BORS koja je juče održana u Bijeljini, novoizabrani predsjednik BORS-a, Radan Ostojić, na konferenciji za medije odgovorio je na pitanje novinara portala Dešavanja u Bijeljini:

„Dokle se stiglo sa upisom Vašeg imena kao predsjednika BORS u sudski registar?“

Kako je istakao Ostojić, oko njega je sve “zakočeno”, iako to, kako kaže, nije ničim zaslužio.

„Nisam ničim to zaslužio, toliki teren na leđima, toliko ignorisanje od institucija sistema…Ja sam čovjek koji je mnogo dao za ovu državu, invalid sam 90%, borac prve kategorije, operisan sam 25 puta. Jedino sam mogao još da poginem i da se kaže da sam mogao da pružim više. Govorim o ovome, jer odnos institucija prema meni ne priliči mojoj žrtvi koju sam dao za Republiku Srpsku, ali ja to ne gledam kao nešto lično usmjereno protiv mene, više vidim da je to upereno prema organizaciji koja je simbol Republike Srpske i to me još i više boli“, rekao je Ostojić.

TESTNA REKLAMA

Ostojić kaže da se očigledno upis u sudu pretvorilo u čisto političko pitanje, te da nije siguran šta će dalje biti. Riječ je o sujeti, smatra Ostojić.

„Trebalo bi da čitav sistem propadne i da propadne 100.000 članova Boračke organizacije i da propadne organizacija, jer je neko sujetan. Situaciju su dodatno zakomplikovale moje izjave da, dok sam ja na čelu Boračke organizacije, da ću uložiti sav trud i napor da BORS ne bude eksponent nijedne političke partije. Boračka organizacija ne može i ne smije biti instrument borbe u rukama političkih partija u borbi za vlast, jer to nije prirodno. Mi okupljamo demobilisane borce koji su članovi i jedne i druge i treće partije i znate da je čovjek političko biće i da mi ne možemo uticati na to da se neko ili bavi politikom, da li je  pripadnik ili favorizuje neku partiju“, poručio je Ostojić. 

Predsjednik BORS, Radan Ostojić, naglasio je da se ne smije dopustiti da pripadnost političkoj partiji bude mjerilo ostvarivanja prava, mjesta, uloge, funkcije u Boračkoj organizaciji. 

Ostojić kaže da je u ovu „borbu sa vetrenjačama“ ušao čistog obraza, te da će tako i izaći. 

„Bitno je da čovjek radi savjesno, odgovorno i da stoji iza svojih postupaka, što ću ja sigurno raditi u narednom periodu“, zaključio je Ostojić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...