Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je priznala sporni listić liste Partije demokratskog progresa za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

– Pravda je spora, ali dostižna. Ja sam ubijeđen da ćemo mi doći do epiloga gdje ćemo vidjeti da li je moguće da se promijeni potpuno politička klima i izađemo iz zone mrcvarenja. Nije dobro za BiH da bilo koja stranka ima moć u BiH koju trenutno ima Stranka nezavisnih socijaldemokrata zahvaljući odluci Socijaldemokratske partije da ih izglasa u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a četiri godine ranije to je uradio Stranka demokratske akcije. Dolazimo do apsurdne situacije, odlukom političkog Sarajeva, SNSD ima apsolutnu dominaciju u institucijama BiH što nas je dovelo do turbulencija – kazao je Borenović.

Borenović je kazao da ako PDP dobije mjesto poslanika, to nosi vrlo bitnu poruku.

– Ako PDP dobije mjesto poslanika znači da su u ovoj zemlji ipak svi zamijenjivi. Niko više neće imati ucjenjivački kapacitet. Ovdje je ključno pitanje da li postoji kritična masa spremna da se sjede za sto i razgovara o budućnosti ove zemlje – rekao je Borenović.

Borenović je komentarisao “političke igre Sarajeva”.

– Kako se dogovore kada treba kupovati zgradu? Da bude rekordan budžet? Obmanjuju građane svojom politikom dvije godine. Izbori su rezultat izborne korupcije. Sama priča i trakavica oko 4. poslanika je sporna. Četvrtog poslanika je SNSD dobio igrama političkog Sarajeva – kazao je Borenović.

Borenović je ocijenio šta bi bila najveća šteta za BiH.

– Najveća šteta za BiH je da bilo koji politički subjekat, iz bilo kojeg naroda, ima apsolutnu moć kao što danas ima Dodik i SNSD – rekao je Borenović.

Borenović ističe da nekima odgovara dizanje tenzija.

– Nekima odgovara tenzija, sukob, dizanje tenzija – rekao je Borenović.

Kada je riječ o mogućnosti da neka stranka “skine” inače dominantne stranke, Borenović smatra da je to moguće, piše N1.

– Da li vi znate za prošle izbore kandidat SNSD je pobijedio sa 47 odsto glasova, naš kandidat je imao 45 odsto? Lista SNSD je dobila nekih 200-300 hijada glasova, naša lista oko 210. Mi smo tu negdje – zaključio je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име