BORENOVIĆ (PDP), O ODLUCI CIK BiH: IZ PRAVOSUĐA JOŠ SAMO TREBA DA SAOPŠTE „CJENOVNIK ODLUKA“

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Branislava Borenovića, predsjednika PDP RS a kao reakciju na Odluku CIK BiH prenosimo u cijelosti:

Ovo je odluka, vjerovatno, troje Dodikovih sudija koji se zovu Staniša Gluhajić, Zvjezdana Antonović i Hilmo Vučinić, koji su donijeli sramotno i skandalozno rješenje kojim nalažu CIK-u da bespogovorno daju SNSD-u četvrti mandat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Još je skandaloznije što se u obrazloženju sudije Suda BiH uopšte ne bave sadržajem odluke CIK-a o validnosti dvanaestog glasačkog listića za PDP, nego isključivo ispunjavanjem želja SNSD-u i Dodiku.

Po ko zna koji put pravosuđe donosi odluke isključivo i samo u interesu SNSD-a. Ne znam jesu li ikada donijeli odluku koja je suprotna interesu režima. I zato ću svaki put ponavljati imena i prezimena sudija, dosta je više generalizacije i da se kriju iza institucija.

Ova odluka potvrđuje da Dodik ima svoje sudije i dio pravosuđa, te da rade po njegovom nalogu. Kako je inače moguće da svaku odluku dva-tri dana ranije najave režimski poslušnici i tačno kažu da će sud donijeti takvu odluku? Pa sud samo kopira žalbu SNSD-a, promijeni zaglavlje i umjesto Izvršni komitet SNSD-a stave Sud. Još samo ostalo da se saopšti i „cjenovnik“, koliko koštaju presude, odluke, rješenja, koliko da se krade, zgrabi građevinsko zemljište, da se otme kuća, opljačka privreda, da se likvidira, a da se ne odgovara.

U BiH skoro i ne postoji pravosuđe, uz nekoliko časnih izuzetaka. Ne znam ko su ovi ljudi koji su donijeli ovu odluku, ali su pomogli da se zakuca zadnji ekser u kovčeg pravosuđa ove zemlje. Vjerovatno ćemo se žaliti na odluku, koju nismo ni dobili zvanično i vidjećemo da li će ta žalba doći do poštenih i čestitih sudija ili poslušnika režima. Ali nas zaista ne treba ni čuditi što se ne otkrivaju i rješavaju krivična djela visoke korupcije, lopovuka i kriminala, jer to očigledno ne odgovara režimu koji je okupirao sve institucije u ovoj zemlji.

Da li je logično da se u obzir ne uzme odluka i obrazloženje institucije koja provodi izbore?

Koliko god se i meni ne sviđaju neke odluke CIK i ne mogu ih prihvatiti, ipak kako je moguće da se ne uzimaju u obzir i da sud samo naloži šta da rade?

Onda ukinite sve institucije. Treba ih ukinuti, ima jedna stranka, oni su sud i policija i vojska i inspekcija i država i ne treba da živimo u iluziji da imamo vladavinu prava.

Nema vladavine prava u ovoj zemlji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Iran, uprkos napadu Izraela, na pragu da NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU

Međusobni napadi Izraela i Irana još jednom su bacili svjetlo na činjenicu da ovaj sukob može da se...

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...