BORENOVIĆ: PDP na izbore izlazi po Izbornom zakonu BiH

Datum:

Share post:

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas nakon sjednice Predsjedništva stranke da će PDP za lokalne izbore 6. oktobra u najvećem broju opština i gradova Republike Srpske imati svoje odborničke liste, a u jednom dijelu Republike Srpske i svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike.

„Primarno ćemo imati kandidata za gradonačelnika Banjaluke, načelnika opština Kotor Varoš i Novi Grad i vjerovatno u manjim opštinama kao što su Kalinovik, Jezero, a razmišljamo i o kandidatu za opštinu Višegrad i još nekim dijelovima Republike Srpske“, rekao je Borenović novinarima nakon sjednice koja je održana u Istočnoj Ildži.

On je naveo da će PDP na predstojeće izbore izaći po nametnutom Izbornom zakonu BiH koji je rezultat, kako je ocijenio, prolongiranja i blokiranja donošenja domaćeg izbornog zakona u Parlamentarnoj skupštini BiH.

„Dovedeni smo u takvu situaciju da ćemo po ovom Izbornom zakonu, očigledno svi i u Republici Srpskoj i u BiH izaći na ove lokalne izvore“, rekao je Borenović.

On je dodao da će PDP u jednom dijelu gradova i opština izaći u koaliciji za načelnike i gradonačelnike sa tradicionalnim koalicijim partijama iz Srpske demokratske stranke, a da će o tome donijeti odluku u sladu sa onim rokovima koji su propisani od Centralne izborne komisije koja i ovaj put provodi lokalne izvore sa nekoliko izmjena koje će, kako je ocijeno, bar donekle uspjeti da zaustavi izborne nepravilnosti.

„I ovi izbori proći će bez tih novih tehnologija koje nas mogu uvesti u fer i poštine izvore i moraćemo pričekati 2026. godinu za uvođenje biometrijskog otiska prsta i skreniranje glasačkih listića kao dva ključna mehanizma“, naveo je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...

U četvrtak sjednica Vlade Srpske u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak, 23. maja, u Srebrenici biti održana...

VUKOVIĆ: Nezinteresovanost SNSD kadrova za spoljnu politiku BiH

Svjedočimo još jednom „uspjehu“ srpske reprezentacije u Sarajevu na spoljnopolitičkom planu: dok se oni, u prvom redu srpski...

PANDUREVIĆ: “Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao“

''Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao''. Ovim riječima je član...