BORENOVIĆ: “Ljudska, moralna, politička i svaka druga obaveza je da akcize na gorivo budu ukinute“

Datum:

Share post:

Podatak da je u januaru ove godine samo na osnovu PDV od građana i privrede prikupljeno 92 miliona KM više nego u januaru 2022. godine, dovoljno govori o ogromnom poskupljenju roba i usluga koje pogađa narod u Srpskoj i BiH.

– U prilog tome govori i činjenica da je u 2022. godini prikupljeno milijardu i po KM više PDV nego 2021. godine, a da građanima koji pune budžet i sve teže žive ni na koji način nisu olakšani stalni cjenovni udari – kaže on.

Borenović je istakao da je obaveza vlasti da narodu i privredi vrati dio novca koji je upravo uzela od njih.

– Bosna i Hercegovina ima najviše cijene životnih namirnica u regionu i za razliku od drugih država, nije učinila ništa da se olakša život stanovništvu i privredi. Samo od decembra prošle do januara ove godine poskupile su mnoge životne namirnice, neke za više od 100 odsto. Ne moram ja, niti bilo ko drugi, govoriti kako je ljudima koji znatno više plaćaju osnovne životne namirnice, hljeb, ulje ili meso koje u odnosu na kraj 2020. godine poskupilo i za 100 odsto, kao i sve proizvode na čije cijene itekako utiče cijena goriva. Svi znaju kako je danas teško živjeti, ali moram ukazati da postoje načini da se zaustavi divljanje cijena – rekao je Borenović, saopšteno je iz PDP.

Ističe da se dodatna sredstva, prikupljena od naroda, zbog skoka cijena, koriste da bi vlast punila, uglavnom, potrošački budžet i „krpila“ dugove koji su se nagomilali zbog nesavjesnog rada i nenamjenske potrošnje.

– Svaki čovjek u ovoj zemlji danas plaća stotine miliona KM koji su se slili u kase režimskih firmi, za često nepotrebne, a mnogo češće precijenjene poslove. Svaki put kada naš čovjek plati makar 10 feninga više za svoju osnovnu životnu potrebu, plaća zapravo milionere i milijardere iz režimske oligarhije. Zato je ljudska, moralna, politička i svaka druga obaveza da akcize na gorivo budu ukinute, što će posljedično dovesti do smanjenja cijene roba i usluga – poručio je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...