„To su vrijednosti koje živimo“ Borenović poručio da ćemo slaviti 9. januar

Dan Republike Srpske, 9. januar, slavili smo i slavićemo, poručio je predsjednik PDP Branislav Borenović.

Ističe da slavimo činjenicu da je Republika Srpska stvorena u miru, kao izraz političkog odgovora na diskriminaciju srpskog naroda, kao izraz volje, ali i moranja naroda koji je u prošlosti gradio državu i zajednički život svih naroda, a zauzvrat dobio pokušaj istrebljenja.

-Deveti januar ćemo slaviti za sve one koji su odbranili Republiku Srpsku. Ne razumijem nikoga ko kidiše na 9. januar, zar ih ne tako davna istorija nije ništa naučila? Zar se ne sjećaju da se Dan Republike nije obilježavao ovako obimno dok nisu pokušali da ga ukinu? I iz toga ništa nisu naučili… – napisao je Borenović na društvenoj mreži X.

 

Kako kaže, mi se nikome ne miješamo u to šta će slaviti, iako su nam neki datumi ružni podsjetnici na početak velikog stradanja.

Ne miješamo se, jer svoje znamo i znamo šta i zašto slavimo i obilježavamoSlavimo Dan Republike, a za razliku od drugih slavimo i dan kada je potpisan mir u Dejtonu, kao što slavimo Dan pobjede nad fašizmom. To su vrijednosti koje živimo – zaključuje Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име