“BN Klasik fest” počinje 7. marta

Datum:

Share post:

Povodom predstojećeg „BN Klasik festa“, u Gradskoj upravi je danas održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program festivala koji će početi 7. i trajati do 10. marta.

Ovogodišnji „BN Klasik fest“ je drugi po redu, a organizatori su Grad Bijeljina i UPMRS „Muzika Arto“.

Specifičnost ovog muzičkog događaja je u činjenici da ima edukativni karakter, te da na jednom mjestu okuplja učenike, studenate, profesore muzičkih škola i Akademija iz Republike Srpske i regiona, a sve sa idejom afirmisanja mladih talenata i kulture putem klasične muzike.

Savjetnik Gradonačelnika, Radoslav Ostojić, je istakao da je Grad Bijeljina sa ponosom i ove godine organizator ovog događaja, izuzetno važnog za pozicioniranje Bijeljine na kulturnoj mapi Srpske.

– Ulaganje u kulturu se ubraja u red najprioritetnijih ulaganja u svakoj lokalnoj zajednici – rekao je Ostojić i pojasnio da, prihvatanjem uloge jednog od organizatora događaja poput „BN Klasik festa“, Grad Bijeljina nastoji ozbiljnu muziku približiti svim njenim ljubiteljima u Semberiji.

Zahvalivši Gradskoj upravi na čelu sa Gradonačelnikom LJubišom Petrovićem na podršci u organizaciji festivala, magistar Aleksandra Radosavljević, profesor klavira u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini predstavila je detalje Programa „BN Klasik festa“.

Pijanista Neven Šobajić, poznato ime na beogradskoj muzičkoj sceni, svojim nastupom u Sokolskom domu 7. marta u 19.00 časova otvoriće Festival, dok će narednog dana, 8. marta, nastupiti studenti harmonike sa niške Akademije u klasi Nikole Pekovića, a u 20.00 časova u Velikoj sali Centra za kulturu „Semberija“ koncert će održati „Beogradski soul sekstet“, kao poklon svim damama povodom Dana žena.

„Novosadski gudački kvintet“ će svoje muzičko umijeće bijeljinskoj publici predstaviti 9. marta nastupom u Sokolskom domu od 19.00 časova.

Osim koncerata, Programom je predviđeno održavanje muzičkih radionica i dva predavanja koja će održati profesori Milena Zelenović i Dragana Đurić.

Biće to izuzetna prilika da se publika upozna sa velikim imenima klasične muzičke scene kao što su Vladimir Marković, Nikola Peković, Sanel Redžić, Nataša Mitrović, Aleksandra Radosavljević, Arsen Čarkić, Nenad Kačar, Dejan Janković, Milena Zelenović, Dragana Đurić i Julijana Šulović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...