BJELICA: Značajna pomoć Srbije za izgradnju Gradske kuće i rekonstrukciju Kulturnog centra (foto)

Datum:

Share post:

U okviru Podrške projektima u lokalnim zajednicama u ovoj godini, Vlada Srbije doznačiće 2.750.000 evra za izgradnju Gradske kuće i rekontrukciju Kulturnog centra „Srbija“.

„Za izgradnju Gradske kuće, trga i spomen-obilježja, Vlada Srbija doniraće opštini Sokolac dva miliona evra“, izjavio je Srni načelnik ove lokalne zajednice Milovan Bjelica.

Prema njegovim riječima, idejno rješenje predviđa izgradnju objekta Gradske kuće, trg na kojem će biti postavljen spomenik patrijarhu Pavlu, visine osam metara.

„U Gradsku kuću biće premještena spomen-soba u kojoj se čuvaju uspomene na poginule borce u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i predstavljalo bi poveznicu sa Vojničkim grobljem ‘Novi zejtinlik'“, pojasnio je Bjelica.

Kada je riječ o rekonstrukciji Kulturnog centra „Srbija“, Bjelica je naglasio da će Vlada Srbije doznačiti 750.000 evra.

„Mi smo već ranije uradili projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju Kulturnog centra koji bi trebalo da bude realizovan na lokaciji starog objekta koji je devastiran. U Kulturnom centru predviđena je izgradnja pozorišne i bioskopske dvorane, kao i prostorije za opštinske institucije“, naveo je Bjelica.

Načelnik opštine Sokolac izrazio je zahvalnost predsjedniku Srbije i Vladi na spremnosti da finansiraju projekte ove lokalne zajednice.

„Uvjeren sam da ćemo uz pomoć Srbije, kao i Republike Srpske završiti naše projekte koji će služiti na ponos Sokoca i Republike Srpske. Imam čvrsto obećanje i predsjednika Srpske Milorada Dodika, sa kojim sam juče razgovarao, da će i institucije Srpske podržati realizaciju naših projekata, ali i pomoći završetak sale i stabilizovati opštinski budžet“, naglasio je Bjelica.

On je dodao da se trenutno radi na usaglašavanju datuma kada će biti položen kamen temeljac za izgradnju Gradske kuće u Sokocu, a tom svečanom činu prisustvovaće predsjednici Republike Srpske i Republike Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“Otaharin” iz Bijeljine obilježava Dječiju nedjelju

Udruženje građana “Otaharin” iz Bijeljine, danas je započeo obilježavanje Dječije nedjelje pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“, manifestacije...

NEŠKOVIĆ: Za SNSD važniji je Zakon o vinu i Izvršni komitet SNSD, nego Zakon o PDV i zaključci NSRS

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se...

ARLOV: Zahvalnost OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bijeljine za donaciju više od 5.000 KM

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" iz Bijeljine za...

MINISTAR EGIĆ: Ispoštovali smo sve zahtjeve boraca – radimo na povećanju invalidnina

Vlada Republike Srpske je uspjela da ispoštuje sve zahtjeve boračke populacije, rekao je minstar rada i boračko-invalidske zaštite...