Bivši policajac gađao jajima zgradu Vlade RS i kuću bivše punice!

Datum:

Share post:

Bivšem policajcu Draganu Kalkanu izrečene su novčane kazne zbog bacanja jaja na zgradu Vlade Republike Srpske, te porodičnu kuću punice.

Zbog bacanja 11 jaja na zgradu Vlade RS Kalkanu je izrečena novčana kazna od 100 maraka, dok je za bacanje više desetina jaja na kuću punice zaradio uslovnu kaznu od 300 maraka.

Novčane kazne izrečene su nakon prekršajnih postupaka u Osnovnom sudu Banjaluka.

Dragan Kalkan je u januaru 2017. godine bacio 11 jaja na zgradu Vlade RS u znak protesta što mu nije priznato učešće u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

TESTNA REKLAMA

– Ovo je simboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti – izjavio je u januaru prošle godine Kalkan.

Bivši policajac je u aprilu prošle godine zasuo jajima i porodičnu kuću bivše punice u banjalučkom naselju Starčevica, zaprijetivši ujedno da će je ubiti.

Izvor iz istrage potvrdio je tada da ke Kalkan bacio nekoliko desetina jaja na kuću, a tragovi napada bili su vidljivi i nekoliko časova nakon incidenta koji je uznemirio građane.

Darinka Vujmilović je ispričala nakon napada da joj je bivši zet zaprijetio da će je ubiti.

– Pričala sam na telefon i čula neko lupanje pred kućom. U prvi momenat sam mislila da neko cijepa drva, ali je lupanje postajalo sve jače – ispričala je Vujmilovićeva.

Kada je otvorila vrata kuće uslijedio je šok.

– Vidjela sam svog bivšeg zeta Dragana Kalkana kako galami i baca jaja na kuću. Govorio je kako će ubiti i mene i djecu – ispričala je Banjalučanka.

Međutim, pretjeranog straha kod punice nije bilo, pa je dodala kako joj je žao što nije uspjela da uhvati Kalkana i obračuna se s njim odmah ispred kuće.

– Ma žao mi je što ga nisam uhvatila i nalupala – izjavila je bivša Kalkanova punica.

Ipak, u napadu su za dlaku izbjegnute teže posljedice.

Vujmilovićeva je ispričala kako je galamu čuo i sin koji živi na spratu kuće.

– U jednom trenutku sin je krenuo za Kalkanom, ali je ovaj već otišao prema svom autu – prisjetila se Vujmilovićeva.

O napadu jajima obaviještena je Policijska uprava Banjaluka.

– Policija je postupila po zaprimljenoj prijavi da osoba koja je u porodičnoj vezi sa oštećenima prijeti i baca jaja na kuću oštećenih – naveli su iz PU Banjaluka.

Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, objasnila je da su o prijavi bio upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Centar za socijalni rad Banjaluka.

– Tužilac je naredio da se utvrde sve okolnosti, te postojanje krivične ili prekršajne odgovornosti u vezi sa nasiljem u porodici, te da se dostavi izvještaj – zaključila je portparol Policijske uprave Banjaluka.

Brojne prijave

Bivši policajac Dragan Kalkan je u više navrata prijavljivan policiji. Protiv Kalkana su se u banjalučkom sudu vodili postupci zbog nasilja u porodici i tjelesnih povreda.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FK ’’ZVIJEZDA 09’’: SUDIJSKA LAKRDIJA U REŽIJI SUDIJE BUTULIJE I POMOĆNIKA MAKSIMOVIĆA (video)

Saopštenje za javnost FK ’’Zvijezda 09’’ iz Bijeljine prenosimo u cijelosti: ’’Da li je jučerašnja utakmica 2. kola m:tel...

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...