Bijeljinsko bijenale – 14. put u Muzeju Semberije

Datum:

Share post:

U Muzeju Semberije u toku je 14. „Bijeljinsko bijenale“ – tradicionalna likovna smotra na kojoj je ove godine dvadeset umjetnika izložilo 29 radova. Bijenale se održava u dvogodišnjim intervalima već 30 godina, s tim da prošle godine nije održano zbog stanja izazvanog epidemijom virusa korona.

Stručni žiri su činili grafičar Milijanko Miholjčić, master likovni umjetnik Vesna Todorović i kustos Muzeja Dejan Ćosić.

Član žirija Vesna Todorović je napomenula da su i na ovom Bijenalu umjetnici koristili različite likovne tehnike, da se žiri ove odlučio da dodijeli tri nagrade, a da za pobjednika izabere Katarinu Aćimović.

– Ova umjetnica je izložila dva rada u kombinovanoj tehnici tapiserija-vez pod nazivom „Majčine“ i „Majčine 2“. NJen umjetnički izraz je zanimljiv i likovno kvalitetan, pa je žiri brzo donio odluku o pobjedniku. Katarina je trenutno na završnoj godini Odsjeka za slikarstvo Akademije umjetnosti u Banjaluci i učestvovala je na osam kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu – navela je, između ostalog, Vesna Todorović, govoreći o ovogodišnjoj pobjednici Bijenala.

TESTNA REKLAMA

Druga nagrada pripala je Mirni Jovanović za rad „Zemlja“ u tehnici akrilik, a treća nagrada otišla je u ruke Sabire Pazarac za rad „Sloboda“, rađen u tehnici kolaž-akril na platnu.

Direktor Muzeja Momčilo Koprivica je dodao da će izložba biti postavljena do 27. jula, a da će prvonagrađeni umjetnik biti u prilici da u ovom prostoru organizuje samostalnu izložbu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: gradbijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...

SMIJENJEN direktor OŠ u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine (foto)

Dosadašnji direktor JU OŠ ’’Stevan Nemanja’’ u Gornjem Draaljevcu Lalo Perić (SNSD) razriješen je te dužnosti zbog kako...