Bijeljinsko bijenale – 14. put u Muzeju Semberije

Datum:

Share post:

U Muzeju Semberije u toku je 14. „Bijeljinsko bijenale“ – tradicionalna likovna smotra na kojoj je ove godine dvadeset umjetnika izložilo 29 radova. Bijenale se održava u dvogodišnjim intervalima već 30 godina, s tim da prošle godine nije održano zbog stanja izazvanog epidemijom virusa korona.

Stručni žiri su činili grafičar Milijanko Miholjčić, master likovni umjetnik Vesna Todorović i kustos Muzeja Dejan Ćosić.

Član žirija Vesna Todorović je napomenula da su i na ovom Bijenalu umjetnici koristili različite likovne tehnike, da se žiri ove odlučio da dodijeli tri nagrade, a da za pobjednika izabere Katarinu Aćimović.

– Ova umjetnica je izložila dva rada u kombinovanoj tehnici tapiserija-vez pod nazivom „Majčine“ i „Majčine 2“. NJen umjetnički izraz je zanimljiv i likovno kvalitetan, pa je žiri brzo donio odluku o pobjedniku. Katarina je trenutno na završnoj godini Odsjeka za slikarstvo Akademije umjetnosti u Banjaluci i učestvovala je na osam kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu – navela je, između ostalog, Vesna Todorović, govoreći o ovogodišnjoj pobjednici Bijenala.

Druga nagrada pripala je Mirni Jovanović za rad „Zemlja“ u tehnici akrilik, a treća nagrada otišla je u ruke Sabire Pazarac za rad „Sloboda“, rađen u tehnici kolaž-akril na platnu.

Direktor Muzeja Momčilo Koprivica je dodao da će izložba biti postavljena do 27. jula, a da će prvonagrađeni umjetnik biti u prilici da u ovom prostoru organizuje samostalnu izložbu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: gradbijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...