Fudbaleri Radnika su u prvom proljećnom kolu teškom mukom savladali Slaviju u Istočnom Sarajevu 2:1.

Otvaranje drugog dijela sezone u Istočnom Sarajevu donijelo je tvrd i borben futsal. Proljećno vrijeme gotovo idealno za igru, teren ne u idealnom stanju, ali dobar kakav zna biti donijeli su i ne pretjerano atraktivan fudbal. Nije to sigurno bila utakmica u kojoj bi neki neutralni ljubitelj fudbala mogao da uživa.
Slavija nešto bolje ulazi u utakmicu, dobra otvara bokove, naročito desni, ali dobra ideja nije izrodila neku konkretnu realizaciju. Poslije uvodnih minuta koje pripadaju Slaviji, Radnik pokušava više da drži loptu, ali odlična defanzivna postavka Sokolova natjerala je lidera šampionata da gotovo ne zaprijeti golu, a prvo poluvrijeme i završi bez šuta u okvir gola.

Vrijedna pomena je situacija iz 25. minute utakmice kada je Radnik izveo jako lijepu akciju, ali u završnici su se spetljali, Ognjen Ristanović je pokupio jednu povratnu loptu i šutirao visoko iznad prečke.

Na drugoj strani i Slavija prvi šut u okvir gola ima tek u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Bila je to i najbolja prilika do tada na utakmici, Vehudin Alešević je napravio sebi prostor, ali mlako šutirao,  Nikola Lakić je bez poteškoća zaustavio taj pokušaj.
Ništa nije donijelo ni drugo poluvrijeme ove utakmice. Slavija ima jednu polupriliku u 55. minuti kada Nikola Lakić griješi u dodavanju, Nikola Bjeloš na strani prihvata loptu, ali šutira daleko van okvira gola.
I onda penal za Radnik u 58. minuti. Danas vrlo loši sudija Vanja Ajder ne vidi očigledan prekršaj na sredini terena, iako je do tog momenta isjeckao sve što se moglo isjeckati u ovoj utakmici, još je nevjerovatnije ga da nije vidio četvrti sudija Dragan Todić, koji je kao premijerligaški sudija ponovo dobio šansu da bude četvrti arbitar na Prvoj ligi,  i prvi pomoćnik Tomislav Gračanin, Dragan Došlo izlazi po strani, Goran Popović ga obara u kaznenom prostoru, a Ajder pokazuje na bijelu tačku, opravdano. Siguran realizator bio je Aleksandar Vasić za vođstvo 1:0.
Benjamin Križevac nakon toga ima dvije poluprilike, prvo mlako šutira u dobro postavljenog Lakića, a onda nakon prekida i preko gola.
I u 73. minuti Radnik završava posao. Pobjegao je Milorad Albijanić brzinom Sergeju Tomiću, koji ga nije mogao ispratiti, odigrao povratnu za Dejana Živkovića, kojem nije bilo teško da savlada Amara Sirća za 2:0.
Minutu kasnije Slavija uspjeva da se vrati u meč i zadrži nadu u povoljan rezultat. Miljan Govedarica je pokazao kakav je igrač, odigrao je za Nikolu Bjeloša koji izlazi sam pred Lakića, ovaj mu brani zicer, ali se lopta odbija na glavu Bjelošu koji iz popravnog ne griješi, 1:2.
Do kraja, i pored pokušaja domaćih da stignu do potpunog izjednačenja, nisu uspjeli i ostaje 2:1 u jednoj jako slaboj utakmici koja je ipak ponudila tri pogotka.
SLAVIJA – RADNIK 1:2 (0:0)
SRC „Slavija“
Gledalaca: 300
Sudija: Vanja Ajder (Banja Luka)
Strijelci: 0:1 Vasić 58, 0:2 Živković 73, 1:2 Bjeloš 74
Žuti kartoni: Vučinić, Tomić (Slavija), Amidžić, Albijanić (Radnik) Vučić (pom.trener) (Radnik)
SLAVIJA: Sirćo, Medić, Popović, Bjeloš, Križevac (od 81. Beširević), Vučinić (od 60. Govedarica), Alešević (od Dabić), Mandić, Karić, Erić, Tomić
RADNIK: Lakić, Živković (od 88. Santrač), Josipović, Došlo (od 62. Stevanović), Vasić, Kruz, Alvarez (od 64. Albijanić) Perišić, Amidžić, Ristanović, Gavrić

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име