Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima.

Svoju prvu svirku „Plan B“ je imao 11. decembra 2021. godine i taj datum smatraju kao svoj rođendan. Međutim, do danas se izmijenjalo par članova, tako da u sadašnjem sastavu rade od ljeta prošle godine.

„S obzirom na to da uporedo radimo privatne svirke (svadbe, rođendani, mature, vjerski praznici itd) i kafiće, klubove, restorane, kao i to da nismo vezani za jedno geografsko područje, mogu reći da je bilo potrebno dosta rada i učenja pjesama raznih žanrova, kako bismo se u svakom trenutku mogli prilagoditi svirci za koju smo angažovani“, rekao je Nikola Bjelica, član benda „Plan B“.

p

Osnovni sastav benda čine četiri člana. Kako kažu iz benda, svako od njih ima drugačiji muzički ukus, kada je riječ o muzici koju privatno vole. Uz dosta kompromisa, uspjeli su da sklope jedan paket i zasad su zadovoljni postignutim.

„Počeli smo kao akustični sastav, to je neki tip svirke koji ćemo uvijek voljeti i posebno cijeniti, naročito zbog toga što je sve manje izvođača i mjesta gdje se može čuti zvuk akustične gitare. Međutim, danas svaka “ozbiljna” svirka (privatno ili u klubu), ipak zahtijeva električni zvuk, tako da su nam u ovom trenutku akustične svirke ipak u drugom planu“, kaže Bjelica za Dešavanja u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име