Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Datum:

Share post:

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima.

Svoju prvu svirku „Plan B“ je imao 11. decembra 2021. godine i taj datum smatraju kao svoj rođendan. Međutim, do danas se izmijenjalo par članova, tako da u sadašnjem sastavu rade od ljeta prošle godine.

„S obzirom na to da uporedo radimo privatne svirke (svadbe, rođendani, mature, vjerski praznici itd) i kafiće, klubove, restorane, kao i to da nismo vezani za jedno geografsko područje, mogu reći da je bilo potrebno dosta rada i učenja pjesama raznih žanrova, kako bismo se u svakom trenutku mogli prilagoditi svirci za koju smo angažovani“, rekao je Nikola Bjelica, član benda „Plan B“.

p

Osnovni sastav benda čine četiri člana. Kako kažu iz benda, svako od njih ima drugačiji muzički ukus, kada je riječ o muzici koju privatno vole. Uz dosta kompromisa, uspjeli su da sklope jedan paket i zasad su zadovoljni postignutim.

„Počeli smo kao akustični sastav, to je neki tip svirke koji ćemo uvijek voljeti i posebno cijeniti, naročito zbog toga što je sve manje izvođača i mjesta gdje se može čuti zvuk akustične gitare. Međutim, danas svaka “ozbiljna” svirka (privatno ili u klubu), ipak zahtijeva električni zvuk, tako da su nam u ovom trenutku akustične svirke ipak u drugom planu“, kaže Bjelica za Dešavanja u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...

Zbog „Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ 18. aprila obustava saobraćaja u pojedinim ulicama

Saopštenje PU Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Povodom održavanja ,,Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ i prolaska učesnika...

Umrla baka Draginja (95): Preživjela tifus i Jasenovac (foto)

Na praznik Prepodobnog Tita Čudotvorca, 15. april 2024. preminula je Draginja (Nikole) Balać. Baka Draga, rođena Kukić, rođena je...