U organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine u Zenici je u subotu, 29. aprila održano Državno karate prvenstvo za djecu. Ukupno 112 klubova je na turniru predstavilo svoje najbolje kandidate. Njih 885 nastupilo je u 72 kategorije. Karate klub „UNSU“ iz Bijeljine nastupio je sa svojih sedam najboljih takmičara u ovoj kategoriji. 

Mia Milica Vujić je osvojila zlatnu medalju i titulu prvaka BiH u kategoriji djevojčica U14, -54kg. Ovo je njena treća uzastopna titula prvaka BiH! Pored toga, na nedavno održanom Izbornom prvenstvu BiH za kadete i kadetkinje Milica je osvojila vicešampionsku titulu.

Unsuovci su osvojili i dvije bronzane medalje. Milica Mijić je osvojila bronzanu medalju u katama u kategoriji U14 dok je Jakovljević Andrej osvojio treće mjesto u borbama u kategoriji dječaka, 12 godina, -42kg. Andrejevo treće mjesto je tim veće ako znamo da je njegova kategorija bila izuzetno zahtjevna sa prijavljenih 17 takmičara iz najjačih bh. klubova. Dva peta mjesta su osvojile Nikolina Ina Ivković u katama za djevojčice do osam godina i Mijić Marija u borbama za djevojčice uzrasta 12 godina, -50kg.

– Ovo prvenstvo je okupilo najbolje karatiste uzrasta do 14 godina koje BiH trenutno ima. U takvoj, izuzetno snažnoj konkurenciji nastupili su i naši takmičari. Milica Mia Vujić je opet, sa svojom trećom uzastopnom titulom najbolje u BiH, dokazala svoju klasu. Ostali su imali dobre nastupe, osvojene su dvije bronze i dva peta mjesta i mogu reći da sam zadovoljan postignutim. Ovo prvenstvo nam je pokazalo stanje trenutne forme kao i propuste koje trebamo popraviti a mi nastavljamo graditi nove šampionske generacije“, rekao je za „Semberija INFO“ Goran Ivković, prvi trener KK „UNSU“ iz Bijeljine.

U klubu su istakli Andreja Đurića koji je izgubio u četvrtfinalu i ostao bez plasmana. Andreju je ovo prvo državno prvenstvo i plasman na sedmo mjesto u kategoriji gdje je njegov klupski kolega Jakovljević uzeo bronzanu medalju u KK „UNSU“ smatraju dobrim uspjehom. Đurić je još jedna nada ovog kluba koji kao ni mlada Jana Ivković nije imao sreće na ovom prvenstvu. Jana je ostala bez plasmana iako je na nedavno završenom Izbornom prvenstvu BiH zauzela treću poziciju i osvojila bronzanu medalju. Uprkos izostanku rezultata u subotu u Zenici, Jana je pokazala da spada među najbolje takmičarke u BiH, u kategoriji djevojčica,11 godina do 36kg.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име