Bijeljinci uživali u sjajnom nastupu Big Benda RTS-a (foto)

Datum:

Share post:

Puna sala Centra za kulturu „Semberija“ potvrdila je da je nastup Big Benda RTS-a sa solistkinjom Aleksandrom Bijelić bio odličan potez Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“, uz podršku Grada, a Bijeljinci su pokazali da i te kako znaju da cijene kvalitetnu džez muziku, te da bi ovakvi i slični koncerti trebalo da se nađu na kulturnoj sceni Semberije mnogo češće.

Big Bend RTS-a podsjetio je publiku tokom sat i po nastupa na neke od najpoznatijih džez melodija, a osim mejnstrima, Bijeljinci su uživali u solo tačkama izvrsnih muzičara koji su u odmjerenim sekvencama iskazali svoju virtuoznost.

Srđan Mihalić iz Bijeljine rekao je nakon koncerta za InfoBijeljinu da je uživao u džez melodijama i da bi u našem gradu trebalo da bude više ovakvih događaja.

– Bilo je zaista odlično i koncert je za svaku pohvalu. Tek nakon ovakvih događaja shvatimo koliko smo, svakodnevno, zaokupljeni kojekakvim drugim žanrovima muzike. Sa džezom treba upoznati mlađe generacije, posebno učenike Muzičke škole – naveo je Mihalić.

Jedan od organizatora i član Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“ Siniša Pajić istakao je da su, osim publike, i članovi Big Benda večeras ponijeli prelijepe utiske iz velike sale Centra za kulturu.

– Napokon su Bijeljinci imali priliku da čuju šta znači dobar džez i još jednom zahvaljujem kolegama, prijateljima, humanim ljudima i Gradskoj upravi na pomoći u organizovanju ovakvog događaja. Bilo je mnogo ovacija, solistkinja Aleksandra Bijelić je kasnije pohvalila publiku, jednostavno, vidjela se emocija koja je iskrena. Očekujem da ćemo i narednih godina nastaviti da dovodimo u Bijeljinu ovako sjajne muzičke sastave – naglasio je Pajić.

Sav prihod od ulaznica biće u potpunosti doniran Udruženju za pomoć licima sa autizmom „Drugačiji svijet“ iz Bijeljine.

Big Bend RTS-a osnovan je 1948. godine, a danas je to moderan orkestar koji realizuje koncerte nastupajući sa najeminentnijim džez muzičarima današnjice iz zemlje i svijeta.

Džez vokal Aleksandra Bijelić, koja je svojim glasom oduševila Bijeljince, inače je profesor džez i savremenog pjevanja u školama u Beogradu i Nišu. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PRIZNANJE IZ BRATSKE SRBIJE: Udruženje žena „Svjetlost“ iz Ugljevika najbolje na „Gastro festivalu“ u Ljuboviji

Udruženje žena "Svjetlost" iz Ugljevika bile su najbolje u pripremanju pakarskih proizvoda na 15. "Gastro festivalu" u opštini...

OJAČAJTE SVOJU KRV Ako ste anemični konzumirajte ovih 6 namirnica

Naše tijelo samostalno ne proizvodi željezo pa je potrebno odabrati kvalitetne, nutritivno bogate namirnice koje će vašem tijelu...

Bijeljina Sofija Rakić apsolutni prvak BiH

Najbolja tamičarka Streljačkog kluba "TRB" iz Bijeljine, Sofija Rakić, ostvarila je fantastičan rezultat, objedinivši sve titule pojedinačnog prvaka...

Morbilama zaraženo 93 lica, najviše u Bijeljini

U Republici Srpskoj prijavljena su 93 slučaja oboljelih od morbila, od kojih najviše u Bijeljini – 65, te...