BIJELJINA: Uskoro inicijativa za POTPUNU SANACIJU DIVLJE DEPONIJE u zaseoku Ćipirovine

Datum:

Share post:

Između tri semberska sela, Golo Brdo, Ljeskovac i Patkovača, u zaseoku Ćipirovine skoro tri decenije nalazi se divlja deponija koja se prostire na 16 dunuma zemlje i koja predstavlja izvorište zaraze, s obzirom na činjenicu da se osim kabastog i drugog otpada na ovoj lokaciji odlaže i animalni životinjski otpad, koji prijeti da zagadi životnu sredinu, zemljište i vodu, upozorili su sa edukativnog skupa članovi Ekološkog udruženja "Prva evropska zelena renesansa".

Akcijom "Zajedno za čistiju sredinu" odlučili su kažu da u potpunosti saniraju ovu divlju deponiju i da je pretvore u društveno-korisnu površinu

Deponija na ovom lokalitetu smještena je nadomak obradivih poljoprivrednih površina, ali i stambenih objekata. Otpad je pričaju mještani Ljeskovca odlagan i na put kojim poljoprivrednici svakodnevno prolaze do svojih gazdinstava.

Udruženje će, zaključeno je na ovom skupu, inicirati da se u potpunosti sanira prostor deponije, a potrebno je kako ističu uložiti dodatne napore u zaštitu sanirane površine i to kontrolama Komunalne policije, te postavljanjem video nadzora na prilazne puteve.
Lokacija ove divlje deponije je na samo 1.5 km udaljena od zaštićene zone izvorišta pitke vode Grmić, rekao je Jovan Tešić, predsjednik Ekološkog udruženja "Prva evropska zelena renesansa".

TESTNA REKLAMA

Cilj nam je kažu u ovom udruženju da utičemo na svijest građana, kako bi se aktivno uključili u zaštitu i očuvanje životne sredine. S toga će kako najavljuju i u narednom preiodu organizovati niz edukativnih skupova i radionica u saradnji sa partnerskim udruženjem "Eko-put", kroz projekat koji finansira UNDP.

 

 

 

Dešavanja u Bijeljini
 
 

Izvor: ntvarena.com

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...