Bijeljina – Ujedinjena Srpska: Kompromis jedino rješenje nikako prepucavanje

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je "preletač", jer je za 18 mjeseci promijenio tri političke stranke, poručili su iz bijeljinskog odbora Ujedinjene Srpske.

"Ako ste se već dotakli naziva `preletači` i dali sebi slobodu da nekoga u tom smislu prozivate, onda svakako morate da znate da je jedan on njih svakako i vaš stranački kolega, gradonačelnik LJubiša Petrović", saopšteno je iz Ujedinjene Srpske kao reagovanje na jučerašnju izjavu novog gradskog odbornika iz SDS-a Mirjane Orašanin da je "na proteklim izborima narod kaznio preletače". 

Iz Ujedinjene Srpske podsjećaju javnost da je Petrović 2016. godine sa Zlatkom Maksimovićem osnovao novu političku partiju i bio na čelu te stranke u Bijeljini, kao predsjednik Gradskog odbora, a te godine je u toj partiji osvojio i odbornički mandat. 

"Nakon poraza Maksimovića na izborima od Miće Mićića, Petrović u dogovoru sa Mićićem napušta svoju stranku i Maksimovića i ponovo se vraća u SDS. Da li je taj dogovor možda imao neku cijenu i koliku, mi to ne znamo, ali to i te kako smatramo `preletanjem`", navodi se u reagovanju. 

TESTNA REKLAMA

Gradski odbor Ujedinjene Srpske podsjeća da je Petrović početkom 2020. godine, kada je Mićić osnovao novu političku partiju, djelovao kao njen odbornik, zajedno sa odbornicima novog SDS Semberija. 

"Istu stranku /SDSS/ opet napušta kada mu je od strane SDS-a i PDP-a obećano da će biti njihov kandidat za gradonačelnika, tako da, ako je neko već `preletač`, onda mora da znate da je to upravo Petrović, jer je za 18 mjeseci promijenio tri političke stranke, a kao što vidimo, narod ga nije kaznio, jer je pobijedio na izborima za gradonačelnika, sasvim zasluženo i mi smo mu čestitali na tome", navodi se u saopštenju. 

Ujedinjena Srpska u Bijeljini ističe da je SDS na proteklim lokalnim izborima osvojio tri odbornička mandata, a SDSS pet, a za Orašaninovu su to sve "preletači". 

"Postavlja se pitanje kako je to i na koji način njih narod kaznio, kada su ipak osvojili više mandata nego njen SDS, a ove činjenice nam upravo govore da ono što Orašaninova iznosi u javnost apsolutno nije tačno", poručuju iz stranke. 

Gradski odbor Ujedinjene Srpske navodi i da je na izborima 2016. godine ova stranka osvojila 512 glasova, a na proteklim izborima 2.641 glas, da je osvojila dva odbornička mandata i tako stekla pravo da se nađe u Skupštini grada ističući posebno zadovoljstvo, jer je narod počeo zaista da daje povjerenje mladim i ozbiljnim ljudima Bijeljine. 

Iz bijeljinskog odbora Ujedinjene Srpske su pozivali sve političke partije i posebno gradonačelnika Petrovića da prekinu sa međusobnim prepucavanjima i iznošenjem neistina. 

"Prošlo je već dva mjeseca od završetka lokalnih izbora i krajnje je vrijeme da se svi okrenemo običnim ljudima koji žive u ovom gradu i da počnemo da rješavamo njihove probleme", poručili su iz Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...