Bijeljinska Gradska uprava pristupila je realizaciji inicijative koju je podnio odbornik i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević, a koja se odnosi na nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi.

Gradaščevićevu inicijativu Skupština Grada Bijeljina jednoglasno je usvojila na sjedinici održanoj 14.04.2022. godine. Pravo na nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi mogu ostvariti osobe sa navršenih 18 do navršenih 35 godina života, koje su oboljele od šećerne bolesti dijabetes tip 1, a koje imaju najmanje godinu dana prijavljeno prebivalište na području Grada Bijeljina. Pravo na sredstva u iznosu od 1.500 KM ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Odjeljenju za društvene djelatnosti.

„Nemam običaj hvaliti se, ali ipak moram podijeliti radost sa mojim sugrađanima a u vezi moje inicijative podnesene na sjednici Skupštine Grada Bijeljina 14. 04. 2022. godine. Moja radost bi bila potpuna da je inicijativa realizovana u cijelosti. Naime, podnio sam inicijativu da Grad i druge nadležne institucije, predvide sredstva za subvencionisanje ili pak omoguće besplatnu nabavku senzora za kontinuirano mjerenje nivoa glukoze (šećera) u krvi. I hvala Bogu, evo skoro godinu dana nakon što je Skupština Grada Bijeljina usvojila inicijativu, ona će biti djelimično realizovana. Zasad, samo će mlađima od 18 godina biti omogućeno da besplatno dobiju senzore za bezbolno mjerenje šećera u krvi. Nadam se da će u što skorije vrijeme biti obezbijeđena sredstva da i ostali koji boluju od ove opake bolesti mogu dobiti ove senzore“, rekao je Gradaščević ovim povodom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име