BIJELJINA: U susret ''Osmom martu'' (foto)

Datum:

Share post:

„Dan žena“ je međunarodni praznik koji se obilježava 8. marta. Ovaj dan je proglašen danom borbe za ženska prava, odnosno dan borbe za ravnopravnost žena i muškaraca. Svake godine, „Osmog marta“ posvećuje se više pažnje pripadnicama ljepšeg pola, kada im se pored ostalih poklona, daruje cvijeće.

Rasadnik AD „Komunalac“ Bijeljina je već od ranije poznat po svakodnevnoj raznovrsnoj ponudi četinarskog, lisnatog, žbunastog i dekorativnog bilja i cvijeća.

 
Kao i do sada, u susret nastupajućem prazniku, krenuli su sa pripremama saksijskog cvijeća, koje će Bijeljinci moći da kupuju ove sedmice, pa i nakon „Osmog marta“. Rasadnik ima dva prodajna mjesta na kojima je moguće kupiti biljke koje oni uzgajaju – u Tiršovoj ulici i na štandu u Zelenoj pijaci.

Vođeni potražnjom cvijeća za „Dan žena“, svratili smo do cvjećare „Neven“, kako bismo saznali kako je izgledala potražnja za cvijećem u njihovoj cvjećari u prethodnim godinama i kakva je njihova ponuda ove godine.

„Mi uglavnom ove dane smatramo „Danima cvijeća“, a ne klasičnim „Osmim martom“. U ponudi imamo bukete, aranžmane, korpe, boksove, kao i saksijsko cvijeće. Trudimo se da cvijeće svake godine upakujemo na malo drugačiji način. Potražnja za cvijećem zavisi od toga da li građani žele saksijsko cvijeće koje će da ostane duži period ili buketi koji mogu da traju od 7 do 10 dana, u zavisnosti od buketa“, rekli su u cvjećari „Neven“ za portal „Dešavanja u Bijeljini“.

Cvjećare obično najveću potražnju imaju baš u dane oko „Osmog marta“, a Bijeljinci se najčešće odlučuju da kupuju ruže, bez obzira da li se radi o velikim buketima, ili je to ipak jedna ruža u buketu. Da ne biste čekali u redu za kupovinu željenog cvijeća u „posljednjem minutu“, bijeljinske cvjećare primaju narudžbe za „Dan žena“ i nekoliko dana unaprijed.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Čestitke od kolega Dešavanja u Bijeljini

Поштовани, Редакција портала Дешавања у Бијељини Вам честита највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрс уз традиционални хришћански поздрав ХРИСТОС...

Vaskršnja čestitka SDS Semberija

Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! “U ime rukovodstva, članstva i simpatizera SDS Semberija i u svoje lično ime, upućujemo ...

DODIK: Svi naši praznici upućuju na porodične vrijednosti koje nas okupljaju

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, upućujem srdačne čestitke Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju,...

EPISKOP FOTIJE: Da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim i vrati se vjeri i crkvi

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poželio je da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan...