BIJELJINA: U ''Banji Dvorovi'' velike nade polažu u ljetnu sezonu

Datum:

Share post:

Ljetna turistička sezona otvorena je juče na bazenima “Banje Dvorovi” nadomak Bijeljine sa zakašnjenjem od mjesec dana zbog vremenskih neprilika, a u upravi ovog preduzeća se uzdaju da će predstojeća sezona finansijski pomoći da ta ustanova stane na noge.

Ove ljetne sezone posjetioci će imati priliku da uživaju u dva mala i srednja bazena, dok će olimpijski biti otvoren u toku mjeseca. Najmlađi posjetioci moći će da pohađaju škole plivanja i ronjenja.

Direktor JU "Banja Dvorovi" Milorad Zekić istakao je da većih investicija prije početka otvaranja sezone nije bilo.

– Završili smo pripreme za početak rada bazena. Zbog nedostatka novca samo smo ga ofarbali – naveo je Zekić koji polaže nadu da će predstojeća sezona poboljšati finansijsko poslovanje i priliv sredstava u toj ustanovi. Tokom prošle godine prodato je 50.000 ulaznica, što nije bilo dovoljno pa su prihodi bili za oko 150.000 KM manji u odnosu na plan.

TESTNA REKLAMA

Zekić ističe da u ovom mjesecu počinje i sezona u smještajnim kapacitetima hotela "Sveti Stefan" koji radi u okviru banje.

– Sada redovno pružamo usluge za pacijente koji su u našu banju na liječenje upućeni posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Ugostili smo 60 pacijenata, a očekujemo i goste iz inostranstva tokom ljeta – rekao je Zekić.

U ovoj ustanovi u toku su i pripreme za završne radove na uređenju zatvorenog bazena, koji se finansiraju iz kreditnih sredstava, a početak rada bazena očekuju u septembru ove godine.

Za stabilizaciju poslovanja u "Banji Dvorovi" grad Bijeljina se lani zadužio milion maraka. Nadležni ocjenjuju da je u 2018. došlo do značajnih pomaka u poslovanju jer je nakon dužeg perioda ostvarena dobit.

– Banja je pokazala da može raditi, ali moraju da budu riješeni nagomilani problemi iz ranijeg perioda – rekao je Zekić.

"Banja Dvorovi" u sadašnjem stanju opstaje od 1993. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja u smještajne i medicinske kapacitete, kao ni i njen turistički i rekreativni dio. U sklopu banje nalaze se i bazeni sa termomineralnom vodom čija je temperatura na izvorištu 73 stepena Celzijusa. Sve to tokom ljeta privlači veliki broj turista iz Srema, Mačve, Jadra i svih krajeva BiH.

Ministarka trgovine i turizma u Vladi RS Dragica Kovač izjavila je prilikom posjete Bijeljini da je to ministarstvo upoznato sa problemima u "Banji Dvorovi" te da je spremno da pruži pomoć.

– "Banja Dvorovi" je javna ustanova čiji je osnivač grad Bijeljina i zbog toga bi gradska uprava trebalo više da se angažuje u rješavanju problema. Ministarstvo pruža institucionalnu i finansijsku podršku projektima gdje se vrše određena ulaganja u infrastrukturu, ali i u promociju turističke ponude – rekla je Kovačeva.

Cijena karata
Cijene dnevnih i sezonskih karata za bazene u Dvorovima ostale su nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu.

Pet maraka je cijena ulaznice za odrasle, četiri marke za penzionere, tri marke za djecu, dok će ulaznica radnim danima poslije 15 časova za sve biti jeftinija za marku. Sezonska ulaznica je 140 maraka za odrasle, 100 za penzionere, a 80 KM za djecu.

Izvor: glassrpske.com

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...