Kompanije TRB i Elvaco MetPro koje su u većinskom vlasništvu Slavena Ristića, danas su organizovale akciju podjele boca gotovog rastvora za dezinfekciju stanovništvu Bijeljine. Ove dvije kompanije, nabavile su 10.000 boca ovog rastvora, od čega je 5.000 boca poslato za Bratunac i Zvornik, a 5.000 podijeljeno u Bijeljini.

„U nizu humanitarnih aktivnosti koje smo organizovali u prethodnom periodu, kompanija TRB iz Bratunca i Elvaco MetPro iz Bijeljine su, ovom prilikom, nabavili 10.000 boca gotovog rastvora za dezinfekciju koje namjeravamo podijeliti stanovništvu u narednom periodu. Ova aktivnost je organizovana uz saglasnost Ministarstva zdravlja RS. Sredstva ćemo danas dijeliti u centru grada ispred „Naše banke“ i ispred Manastira „Svetog Vasilija Ostroškog“, ali i kod još četiri banke i mikrokreditne organizacije, jer očekujemo i veliki broj penzionera koji će u tom periodu izaći da preuzmu penzije“, rekla je za portal Dešavanja u Bijeljini Lana Milošević, marketing menadžer kompanije „Elvaco MetPro“.

 
Prethodnih dana, podijelili su boce gotovog rastvora za dezinfekciju predstavnicima lokalne crkvene organizacije u Bijeljini (pravoslavnoj, katoličkoj i slovačkoj crkvi), Boračkoj organizaciji, Komunalnoj policiji, UG „Otaharin“, Crvenom krstu, predstavnicima Islamske zajednice i Udruženju građana sa invaliditetom „Kolosi“.

„Vlada RS je tražila da, ukoliko postoji mogućnost, nabavimo medicinske izolacione kitove kako bi se testiranje na virus odvijalo nesmetano. Zahvaljujući poznanstvima i poslovnim kontaktima većinskog vlasnika naših kompanija, ta aktivnost je realizovana u kratkom roku – u roku od 36 sati. Nabavljeni su medicinski kitovi u vrijednosti od 18.000 evra“, istakla je Miloševička.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име