BIJELJINA: Svečano obilježene dvije decenije postojanja Udruženja „Žena“ (foto)

Datum:

Share post:

U Janji je svečano obilježen značajan jubilej Udruženja žena „Žena“ – dvadeset godina postojanja. Ovo udruženje je osnovano 2003. godine, na inicijativu Fondacije „Lara“, a broji 68 članica.

Prije tri godine, u vrijeme pandemije korona virusa, žene su se aktivino uključile u novonastalu situaciju i počele šiti maske za sve sugrađane, jer ih je nedostajalo na tržištu. Okupljanje ovim povodom je rezultiralo idejom da osim maski žene krenu i sa izradom ručnih radova koji su kasnije predstavljeni na brojnim bazarima.

Interesantan je podatak da je „Žena“ organizovala tri multietnička bazara, s obzirom na činjenicu da je i udruženje multietničkog karaktera, kao i sredina iz koje potiče. Na tim bazarima je ugostila brojne izlagače koji su došli iz različitih dijelova BiH.

Osim jubileja, ovo udruženje ima još jedan razlog za slavlje – odlukom Grada Bijeljina, na besplatno korištenje na period od jedne godine ovim vrijednim gospođama iz Janje ustupljen je novi prostor. Zajedničkim snagama i angažovanjem bez novčane naknade, one su, sa majstorima i uz pomoć donatora, uspjele da, u rekordnom roku od tri mjeseca, novi prostor stave u funkciju.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine, Radoslav Ostojić, rekao je da je izuzetno ponosan na činjenicu da Grad Bijeljina sa ovim udruženjem njeguje izuzetno kvalitetnu saradnju, te da će i u budućnosti biti prostora za podršku nekim novim projektima.

– Udruženje „Žena“ iza sebe ima brojne značajne projekte realizovane u korist lokalne zajednice i okruženja u kojem egzistira – rekao je Ostojić i dodao da se nada da će novi prostor koji je udruženju predat na korištenje doprinijeti bržoj realizaciji nekih novih ideja koje će poboljšati kvalitet života u lokalnoj zajednici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...