BIJELJINA: Svečano obilježene dvije decenije postojanja Udruženja „Žena“ (foto)

Datum:

Share post:

U Janji je svečano obilježen značajan jubilej Udruženja žena „Žena“ – dvadeset godina postojanja. Ovo udruženje je osnovano 2003. godine, na inicijativu Fondacije „Lara“, a broji 68 članica.

Prije tri godine, u vrijeme pandemije korona virusa, žene su se aktivino uključile u novonastalu situaciju i počele šiti maske za sve sugrađane, jer ih je nedostajalo na tržištu. Okupljanje ovim povodom je rezultiralo idejom da osim maski žene krenu i sa izradom ručnih radova koji su kasnije predstavljeni na brojnim bazarima.

Interesantan je podatak da je „Žena“ organizovala tri multietnička bazara, s obzirom na činjenicu da je i udruženje multietničkog karaktera, kao i sredina iz koje potiče. Na tim bazarima je ugostila brojne izlagače koji su došli iz različitih dijelova BiH.

Osim jubileja, ovo udruženje ima još jedan razlog za slavlje – odlukom Grada Bijeljina, na besplatno korištenje na period od jedne godine ovim vrijednim gospođama iz Janje ustupljen je novi prostor. Zajedničkim snagama i angažovanjem bez novčane naknade, one su, sa majstorima i uz pomoć donatora, uspjele da, u rekordnom roku od tri mjeseca, novi prostor stave u funkciju.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine, Radoslav Ostojić, rekao je da je izuzetno ponosan na činjenicu da Grad Bijeljina sa ovim udruženjem njeguje izuzetno kvalitetnu saradnju, te da će i u budućnosti biti prostora za podršku nekim novim projektima.

– Udruženje „Žena“ iza sebe ima brojne značajne projekte realizovane u korist lokalne zajednice i okruženja u kojem egzistira – rekao je Ostojić i dodao da se nada da će novi prostor koji je udruženju predat na korištenje doprinijeti bržoj realizaciji nekih novih ideja koje će poboljšati kvalitet života u lokalnoj zajednici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...