BIJELJINA: SUBVENCIJE ZA ĐAČKE KARTE OD NOVE GODINE BIĆE UPLAĆIVANE NA RAČUNE RODITELJA (foto)

Datum:

Share post:

Uprkos najboljoj namjeri Gradske uprave da, u ovim teškim vremenima obojenim finansijskom krizom, inflacijom i divljanjem svih cijena na tržištu, posebno energenata, pomogne roditeljima i učenicima kroz povećanje subvencija za prevoz učenika, naišli smo na nerazumijevanje od strane auto-prevoznika jer i dalje nije postignut konsenzus u vezi sa smanjenjem cijene mjesečnih karata.

U Gradskoj upravi je u proteklom periodu održano nekoliko sastanaka na kojima su prisustvovali roditelji i predstavnici auto-prevoznika, posljednja odluka je bila da Grad izdvoji dodatna finansijska sredstva za subvencije prevoza učenika i da aktuelnu subvenciju od 25KM poveća na 35KM po učeniku, ali da povećanje subvencija od strane Grada prati recipročno smanjenje cijene karata od strane auto-prevoznika.

Iako nam se učinilo da su održani sastanci bili vrlo konstruktivni i da smo na pragu dogovora, opovrgnuti smo dopisom koji je stigao u Gradsku upravu i koji je u prilogu, gdje smo obavješteni da auto-prevoznici nisu u mogućnosti da umanje cijene karata bez obzira na predloženo povećanje subvencija od strane Grada.

TESTNA REKLAMA

Logika koja je predstavljena od strane auto-prevoznika pokazuje da Grad treba da daje subvencije auto-prevoznicima, a ne učenicima, što nije svrsishodno te ćemo dati prijedlog odluke da od sljedeće godine Grad uplaćuje iznos subvencija za učeničke karte direktno na račun roditelja i to tako da se sačini stepen gradacije subvencija u zavisnosti od relacije putovanja (udaljenost kuća-škola)!

Apsolutno sam svjestan i razumijem probleme sa kojima se auto-prevoznici suočavaju, zbog toga smo i organizovali sastanke i imali najbolju namjeru da teret poskupljenja energeneta (gorivo) svi zajedno podjelimo – roditelji, auto-prevoznici i Grad!

Voljan sam za održavanje još jednog sastanka sa roditeljima i auto-prevoznicima ne bi li zajedno pokušali da pronađemo adekvatno rješenje za prelazni period (do kraja 2022. godine) dok ne bude izglasana odluka za uplaćivanje subvencija Grada za đačke karte direktno na račun roditelja!

Gradska uprava je spremna da na sve načine pomogne roditeljima i učenicima, jer školovanje naše djece je primat i osnov svakog zdravog društva!

Grad finansira od ove godine udžbenike za osnovce, od sljedeće godine ćemo finansirati i školski pribor, ali i stavka đačkih karata je jedna od onih gdje želimo pomoći!

Vjerujem da ipak zajedno možemo doći do rješenja, kako bi sve strane bile zadovoljne i kako bi pokazali zajedništvo u ovim teškim trenucima!

Pozivam i predstavnike Ministarstva prosvjete i kulture da se dodatno uključe u rješavanje ovog problema i po uzoru na Grad Bijeljina da se i sa republičkog nivoa poveća iznos sredstava za subvencionisanje đačkih karata!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PRIHVAĆENA inicijativa Anke Tododović (SDS) za obezbijeđenje sredstava za početak izgradnje fiskulturne sale u PO OŠ u Koviljušama (foto)

Danas je održana redovna 17. Sjednica SG Bijeljina Na istoj je aktivno učešće uzela i odbornica SDS gospođa Anka...

Na odluku CIK BiH stigle dvije žalbe iz Republike Srpske

Centralna izborna komisija u poslijepodnevnim časovima primila je dvije žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u...

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Početkom 2023. godine, odnosno 1. januara, ističu ugovori za nabavljanje gasa, a kompanije u entitetima Republici Srpskoj i...

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...