BIJELJINA: PROŠIREN OBIM SAOBRAĆAJNICA PREDVIĐENIH ZA ČIŠĆENJE OD SNIJEGA

Datum:

Share post:

U okviru priprema za predstojeću zimsku sezonu, Gradsku štab za vanredne situacije Grada Bijeljina usvojio je Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od snježnih padavina i snijega od interesa za Republiku Srpsku za period 2022-2023. godine na podrućju Grada Bijeljina. Ovim planom su utvrđene aktivnosti i određeni njihovi izvršioci, među kojima su ustanove, preduzeća i građani.

U uvodu Plana je istaknuto da su obilne snježne padavine koje poprimaju karakter elementarnih nepogoda na području Grada Bijeljina karakteristični samo tokom izuzetno oštrih zima. Takve zime su bile 1984, 1999. i 2012. godine, praćene velikim količinama snijega i izrazito niskim temperaturama i poledicom.

Prilikom obilnih snježnih padavina najugroženiji je južni brdski dio područja Grada, prije svega zbog otežanog odvijanja saobraćaja, odnosno lokalni putni pravci: Donji Dragaljevac-Gornji Dragaljevac-Magnojević, Gornja Bukovica-Zabrđe, Čađavica-Gornji Dragaljevac, Zagoni-Gornji Zagoni, Srednja Čađavica-Gornja Čađavica, Obrijež-Čengić i Kacevac-Tavna.

S obzirom na to da se ova vrsta elementarne nepogode ne može spriječiti, svake godine se donosi Plan rada zimske službe, čiji rad počinje 1. novembra tekuće godine i traje do 1. aprila naredne godine.

TESTNA REKLAMA

Planom je određeno da će se, u slučaju potrebe, pored redovnih snaga, angažovati i dodatne snage Civilne zaštite, uključujući i privredna društva koja posjeduju radne mašine, ali i ljudstvo i oprema Oružanih snaga i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Planom rada zimske službe predviđeno je da se od ove godine prioriteti za čišćenje puteva pomjere za jednu kategoriju naviše, čime će biti proširen obim čišćenja saobraćajnica.
Ovom prilikom usvojen je i Izvještaj o realizaciji mjera i zadataka iz godišnjih planova Vlade Republike Srpske za 2022. godinu, među kojima su aktivnosti na zaštiti i spasavanju od poplava, šumskih i požara na otvorenom, odnosno, zemljotresa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Početkom 2023. godine, odnosno 1. januara, ističu ugovori za nabavljanje gasa, a kompanije u entitetima Republici Srpskoj i...

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...

Gradonačelnik Bijeljine sutra o upisnoj politici u srednje škole

Sutra, (četvrtak, 8. decembar 2022. godine), biće održan sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Privredne komore, Udruženja...

ČOVIĆ, HDZ: Dogovor sa SNSD za sedam dana, ništa sporno oko Savjeta ministara

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je danas da će HDZ, stranke "osmorke" i SNSD za sedam dana razgovarati...