Zbog velikog interesovanja građana, rok za prijave na izbor za najljepše dvorište, prostor ispred zajednice etažnih vlasnika i javni prostor u mjesnim zajednicama produžen je do 31. maja 2024. godine, a u skladu s tim, pomjereni su i ostali rokovi konkursa: on-lajn glasanje i konačni izbor najljepše uređenih privatnih i javnih prostora.

Svi ostali uslovi konkursa ostali su nepromijenjeni. Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica sa prebivalištem, odnosno sjedištem na području Grada Bijeljina koja do 31. maja (uključujući i taj dan) dostave popunjen obrazac i najmanje pet fotografija uređenih prostora na jedan od sljedećih načina:
a) ličnim dostavljanjem ili poštom i na adresu Gradske uprave Grada Bijeljina (Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina)
b) na adresu elektronske pošte dvorista@gradbijeljina.org
c) u inboks na službenoj „Fejsbuk“ stranici Gradonačelnika Bijeljine www.facebook.com/ljubisa.petrovic.bn
Sve prijave će ući u prvi krug izbora u jednoj od ovih kategorija.

U prvom krugu će biti provedeno javno, on-lajn, glasanje na službenoj „Fejsbuk“ stranici Gradonačelnika www.facebook.com/ljubisa.petrovic.bn. Prvih pet prostora, u svakoj kategoriji, koji osvoje najviše glasova, odnosno lajkova na „Fejsbuk“ stranici, ulaze u drugi krug izbora. U drugom krugu izbora komisija imenovana za tu priliku će posjetiti sve lokacije koje su ušle u drugi krug i donijeti konačnu odluku o najbolje plasiranim učesnicima.

Nagrade će biti dodijeljene na osnovu opšteg izgleda, raznovrsnost biljaka, ukupne angažovanosti i kreativnosti prijavljenih učesnika u uređenju životnog prostora, kao i koncepcije rješenja (kreativnosti i originalnosti).

Najljepše uređeno dvorište individualnih domaćinstava, dvorište zajednica etažnih vlasnika i javni prostor u mjesnim zajednicama, biće nagrađeni i to:
1. Najljepše uređeno dvorište individaulnih domaćinstava –
a) 1.200,00 KM prva nagrada
b) 800,00 KM druga nagrada
v) 500,00 KM treća nagrada
2. Najljepše uređeno dvorište zajednica etažnih vlasnika –
a) 1.200,00 KM prva nagrada
b) 800,00 KM druga nagrada
v) 500,00 KM treća nagrada
3. Najljepše uređen javni prostor u mjesnim zajednicama će biti nagrađen u skladu sa potrebama i učešćem građana na osnovu posebne odluke Gradonačelnika.

Gradska uprava Grada Bijeljina podsjeća da je u toku 2021. godine započeta dugogoročna kampanja ozelenjavanja pod sloganom „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“, u okviru strateškog koncepta „green BijeljINa“, koji za cilj ima stvaranje preduslova za održivi ekološki razvoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име