BIJELJINA: Potpisivanje ugovora za nabavku poljoprivredne mehanizacije do 29. aprila

Datum:

Share post:

Svi korisnici programa podrške Vlade Mađarske kojima su okviru javnog poziva odobrena bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, alata i opreme u skladu sa odobrenom prijavom ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava mogu potpisati u regionalnim kancelarijama Fondacije za održivi razvoj Republike Srpske Progresus od sutra do 29. aprila.

Ugovori se mogu potpisati u Banjaluci, Bijeljini, Gradišci i Derventi, saopšteno je iz Fondacije „Progresus“.

Ugovor može potpisati samo lice koje je upisano kao nosilac poljoprivrednog gazdinstva ili lice zakonski ovlašteno za zastupanje pravnog lica za koje su odobrena bespovratna sredstva.

Ugovor može potpisati i drugo lice, ali samo umjesto nosioca poljoprivrednog gazdinstva kao fizičkog lica registrovanog, samo u slučaju nemogućnosti nosioca gazdinstva i to isključivo uz zakonski ovjerenu punomoć.

Na potpisivanje ugovora fizička lica trebaju donijeti na uvid ličnu kartu nosioca gazdinstva, predračun od dobavljača sa valutom važenja od minimalno 60 dana od dana potpisivanja ugovora, originalnu bjanko mjenicu u skladu sa ugovorom, te mjeničnu izjavu ovjerenu u jedinici lokalne samouprave ili kod notara.

Pravna lica na uvid trebaju donijeti ličnu kartu lica ovlaštenog za zastupanje, obrazac ovjeren u jedinici lokalne samouprave ili kod notara, pečat pravnog lica, predračun od dobavljača sa valutom važenja od minimalno 60 dana od dana potpisivanja ugovora, originalnu bjanko mjenicu u skladu s ugovorom, te mjeničnu izjavu ovjerenu u jedinici lokalne samouprave ili kod notara.

Ugovori se mogu potpisati u toku radnog vremena ponedjeljak-subota, od 8.00 do 16.00 časova u Banjaluci, Meše Selimovića 18, Bijeljini, Јovana Dučića 9, Gradišci, Dragoje Lukića 11 i Derventi Stevana Nemanje bb.

Bespovratna sredstva u okviru javnog poziva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata odobrena su za 768 poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Iz Fondacije su naveli da su sredstva odobrena u okviru prvog programa podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske, te naglasili da je to 95,40 odsto ukupnog broja prijava, kojih je bilo 805.

– Odobreno je ukupno 11.086.703 evra bespovratnih sredstava za nabavke ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova u iznosu od 16.316.814 evra evra, uz sopstveno učešće poljoprivrednika od 5.230.111 evra – pojašnjavaju u Fondaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Teniski turnir „Sofrenić Tennis Masters“ od 26. do 28. aprila u Bijeljini (foto)

Teniski turnir "Sofrenić Tennis Masters" održaće se od 26. do 28. aprila u Bijeljini u Sportskom centru "Sofrenić"....

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 20,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

MURAL OD SRCA: Počast vojvodi Mandi u srpskoj prestonici (foto)

Porodica, saborci i članovi Udruženja “Mandini lavovi” iz Ugljevika posjetili su minulog vikenda u beogradskom naselju Petlovo brdo...

Obradović (SPS): Hitno postaviti usporivače na kritičnim dionicama u Banja Luci (foto)

Nakon još jedne saboraćajne nesreće koja se juče dogodila kod Rebrovačkog mosta, ispred Socijalističke partije Srpske reagovao je...