VUČIĆ Izbori na sjeveru KiM biće užasan dan za demokratiju

Datum:

Share post:

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će izbori u nedjelju u četiri opštine na severu KiM biti užasan dan za demokratiju, težak dan za srpski narod, ali i sramota za Evropu, svijet i zemlje Kvinte.

“To će biti dan kada će zvanično biti obležena sramota Evrope i sveta, zbog toga što su organizovali te izbore i pozdavljaju ih”, rekao je Vučić u emisiji Prva tema na TV Prva.

Vučić je rekao da Srbiji ne učestvuju na tim izborima jer 10 godina već nije formirana Zajednica srpskih opština, u skladu sa Brisleskim sporazumom.

Istakao je da Srbi nisu napustili kosovske institucije zbog hira i zato što vole barikade, već zato što je protivpravno smijenjen direktor Direkcije kosovske policije za Sjever komandir Nenad Đurić, ali i zbog verbalnog delikta prema Srbima, hapšenja Srba i svakodnevnog maltretiranja i provociranja Srba.

“Pucali su na Jovanovića, koji je kriv jer je nosio šepre na mitrovačku pijacu”, naveo je Vučić.

Ukazao je na to da “devet godina učestvujemo u institucijama po Briselskom sporazumu, dok Priština 10. godina po tom istom sporazumu ne formira ZSO”.

“Biću sasvim otvoren, baš me briga – ovo je sramota Kvinte, šta se desava”, naveo je Vučić.

Kaže da su svi na zapadu već podržali izbore u nedjelju na sjeveru KiM i “da će još nama da sole pamet kako su Srbi krivi”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF “Radnika” šampioni regularnog dijela

Saopštenje KMF “Radnik MD Shop” prenosimo u cjelosti: “Prije početka sezone zacrtali smo cilj da napravimo jaku, kvalitetnu okosnicu...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...