BIJELJINA: Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata građana iz oblasti sporta, kulture i omladine

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je sa predstavnicima udruženja građana čiji projekti su odabrani na osnovu Javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana u 2020. godini potpisao ugovore o sufinansiranju projekata građana iz oblasti sporta, kulture i omladine.

„Kao i svih prethodnih godina i ove godine smo izdvojili značajna sredstva za kulturu, sport i omladinu. Danas potpisujemo prvi dio ugovora – sa sportskim klubova, omladinskim organizacija i to su ugovori u vrijednosti od oko 500.000 KM. Sutra ćemo potpisati ugovore sa NVO. Mi smo ove godine značajno radili i na infrastrukturi. Samo ove godine, uložićemo oko 4.721.000 KM u od toga najviše sredstava je izdvojeno za sport“, rekao je Mićić.

Kako je istakao, oko milion maraka će ove godine biti izdvojeno za sport ukoliko se ne računa infrastruktura.

„Najznačajnije što ćemo uraditi u kulturi je „Sokolski dom“. Tu će biti uloženo oko 1.500.000 KM  i nakon završetka, daćemo ga na upotrebu SKUD-u „Semberija“, SCPD „Srbadija“ i Gradskom pozorištu. Pored reflektora, ove godine radimo halu u školi u Patkovači. Ona iznosi blizu milion maraka. Rekonstruišemo, odnosno utopljavamo salu Gimnazije, a potpomogli smo i donaciju Srbije u školskoj sali u Velikoj Obarskoj“, istakao je Mićić.

Umjetnički rukovodilac SCPD „Srbadija“ Desanka Trakilović, izrazila je zadovoljstvo što „Srbadija“ i ove godine dobija sredstva iz gradskog budžeta.

Desanka Trakilović

„Imali smo sreću da su nam i ove godine odobrena sredstva, bez obzira na trenutnu situaciju koja je jako složena. Imamo dovoljno vremena da sve ispoštujemo. Termin nam je bio od 1. aprila do 1. decembra, tako da ćemo u „Muzičkim darovima“ ispoštovati sve što je planirano u okviru projekta. Koliko god sredstava da smo dobili, hvala im što su ih izdvojili u ovim teškim vremenima. Ova godina za nas, iako teška, donosi još nešto novo, a to je prostor koji ćemo dobiti na korištenje u Sokolskom domu. „Srbadija“ će nakon 28 godina od obnavljanja društva imati sreću da ima svoj prostor“, rekla je Trakilovićka.

Predsjednik KUD-a „Pletenica“ Aleksandra Cvijetinović rekla je da su ove godine dobili finansije za festival koji je trebao da bude održan krajem maja ove godine.

„Svake godine apliciramo za veliki festival koji organizujemo krajem maja, ali ove godine ćemo to da pomjerimo u skladu sa odredbama u budućem periodu. Festival se organizuje svake godine i u njemu učestvuje oko 1.200 učesnika. Festival je podijeljen u dvije etape: dječiji festival i omladinski i to je izvođački ansambl. Ove godine smo planirali da dodamo i oblik takmičarskog karaktera i to je trebala da bude prva godina takvog vida organizacije“, rekla je Cvijetinovićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Skoro 500 000 KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini

POJEO VUK MAGARCA Skoro pola miliona KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini Skupštinska većina u Bijeljini snosi odgovornost zbog...

Sa tržišta povučeno 99 bicikala za djecu

Sa tržišta BiH povučeno je 99 bicikala za djecu jer su provedena istraživanja pokazala da nisu bezbjedna, saopštila...

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...