BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, a prisutna je i delegacija iz Grčke.

”Imamo najavu da nam u goste naredne godine stižu izlagači, prijatelji iz Turske. Naš Sajam samim tiam dobija međunarodni karakter. Trudimo da svake godine podižemo nivo kvaliteta Sajma za još jedan stepenik. Mi smo jedina turistička organizacija u Republici Srpskoj koja se bavi organizacijom ovakvog jednog sajma, a pretpostavljam da ćemo u narednom periodu dostići broj izlagača od stotinu”, rekao je portparol bijeljinske TO Dragan Tešić.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da ovakve manifestacije omogućavaju unapređenje turističke ponude i ostvarivanje vrijednih kontakata.

Turistička organizacija Srpske nastavlja promotivne aktivnosti i ove godine, posjetićemo mnoge sajmove i učestvovati u organizaciji. Prošle godine je u Srpskoj zabilježeno više od 1.300.000 noćenja, a ovaj kvartal nam pokazuje čak i bolje rezultate”, istakao je Lončarević.

Ministar trgovine i turizma u Republike Srpske Denis Šulić kaže da je bijeljinski Sajam turizma i gastrokulture jedinstven događaj, kao i da je organizator preuzeo veliku odgovornost organizujući ovakav događaj.

“Republika Srpska postaje centar sajamskih događanja u regionu, što mi je veoma drago. Bijeljina je prošlu godinu završila sa nepunih 90.000 noćenja, a ove godine će se, nadam se, postići da taj broj bude 100.000. To znači da Srpska ima šta da ponudi turistima”, riječi su ministra Šulića.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina istakao je da Grad Bijeljina ima čime da se pohvali kad su u pitanju turizam i gastrokultura.

“ Ovaj sajam je odlična prilika da pokažemo i prikažemo sve svoje kapacitete. Prilika je i za sve naše goste, izlagače, koji su došli „sa strane“ da našim sugrađanima pokažu svoje potencijale i kapacitete i da zajedno sa ljudima koji su iz Bijeljine i bave se ovom djelatnošću, uspostave kontakte i naprave zajedničke projekte i sadržaje“, naveo je Đurđević.

Stelios Sinodias, vlasnik Apartmana Stelios na Tasosu rekao je da je prvi put u Bijeljini i izrazio radost zbog toga. 

„Došli smo da predstavimo ostrvo Tasos – zeleno, lijepo ostrvo koje se nalazi nedaleko od Svete gore. Iz godine u godinu sve je više turista, čak i iz BiH. Iz Beograda donosimo lijepu vijest da se sljedeće godine otvara direktan let iz Beograda za Kavalu, koji je odmah pored Tasosa i let će ići od juna do septembra“, objasnio je Sinodias.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODIJELJENI VASKRŠNJI DAROVI EPISKOPA FOTIJA

U susret proslavljanju Praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, blagoslovom Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija, jerej Branislav Nedić, protođakoni Nemanja...

Bijeljina postaje turistička destinacija

Osim velikih gužvi, u Bijeljini je primjetan i povećan broj turista u prazničnim danima. To govori u prilog...

Vučević prvi zvanični susret na novoj funkciji obavio sa Patrijarhom Porfirijem

Predsjednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da mu je drago što je svoj prvi zvanični sastanak na...

VIŠKOVIĆ: Srpska je finansijski stabilna

Srpska je finansijski stabilna. Od kraja 2018. godine do danas penzije su povećane za 60,1 odsto, a plate...