BIJELJINA: Od ponedjeljka Gradska uprava počinje sa redovnim radom

Datum:

Share post:

Na teritoriji Grada Bijeljina, 375 lica je pod nadzorom, od toga 16 u bolničkom karantinu, 42 u karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“, a dvoje u Domu učenika. Od jutros, u Bijeljini imamo još jedno lice pozitivno na Covid-19, odnosno, lice koje je došlo sa liječenja iz Kliničkog centra Banjaluka.

„Na graničnom prelazu Rača prešlo je 261 vozilo, a na Pavlović mostu 64, dok Policijska uprava Bijeljina izdala je tri prekršajna naloga. Jedanaest lica je kažnjeno, jer nisu nosili masku i rukavice. Gradska uprava od ponedjeljka počinje sa radom u punom kapacitetu, uz poštovanje svih mjera. Dva puta su dezinfikovani svi ulazi i prate i dezinfikovane sve ulice. Od ponedjeljka i vrtići počinju sa radom, a prema anketi koju su direktori proveli, od 25 do 30 posto djece boraviće u vrtićima, gdje će, takođe, biti strogo poštovane higijensko-epidemiološke mjere“, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je istakao da će iduće sedmice Gradska uprava obezbijediti još maski, ali i sredstava za dezinfekciju kako bi vrtići bili spremni. Pored toga, Gradski park će danas biti pokošen, a za vikend izvršena kompletna dezinfekcija, tako da će i on biti u funkciji od ponedjeljka.

„Epidemiološka situacija je pod kontrolom. Trenutno imamo dva registrovana na Covid-19, odnosno, od juče imamo novoregistrovanog pacijenta. To je muškarac srednje životne dobi koji nam dolazi iz Kliničkog centra Banjaluka, sa liječenja. Pacijent nema simptomatologiju, dobro se osjeća i smješten je u Dom učenika. Učinjena su testiranja svih osoba koja su bila u prvom i drugom kontaktu sa pacijentom. Jedan dio nalaza je negativan, a čekamo još 37 testova“, rekla je v.d. direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić i iskoristila priliku da čestita Svjetski dan Crvenog krsta i da podsjeti na bivšeg Generalnog sekretara CK RS, preminulog Đoku Mihajlovića.

Bijeljinska Bolnica je juče imala posjetu Republičke kontrole koja je sačinjena od tri epidemiologa i republičkog sanitarnog inspektora. Komisija je formirana sa namjerom da se prati sprovođenje prevencije, dijagnostike i liječenja pacijenata pozitivnih na Covid-19. Nakon obilaska svih prostorija, kako direktor Bolnice kaže, otišli su sa pozitivnim utiscima.

„Pod nadzorom imamo 375 osoba. U karantinu na graničnom prelazu Rača, jutros u 7.00 časova, imali smo dvije osobe od kojih je jedna iz naše lokalne zajednice. U Domu učenika imamo dvije osobe pozitivne na Covid-19 i one su bez tegova. U Karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“, od jutros imamo 42 osobe. S obzirom da su u međuvremenu stigli rezultati testiranja za četiri osobe, one će u toku dana biti premještene u kućni karantin. Čekamo 29 rezultata uzoraka koji su poslati u Banjaluku. Dom zdravlja je do sada testirao ukupno 305 osoba“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

On je naveo da Dom zdravlja od ponedjeljka nastavlja sanitarne preglede i da bi bilo poželjno da se zainteresovani prvo najave da bi se mogao napraviti raspored po kome će se u narednom periodu završiti sanitarni pregledi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Perić i Lazić uručili novu opremu za FK „Budućnost“ iz Ravnog Polja (foto)

NOVA OPREMA ZA FK „BUDUĆNOST“ IZ RAVNOG POLjA Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  zajedno sa  predsjednikom  Skupštine opštine Zoranom...

ŽRK “RADNIK” IZ BIJELJINE KORAK BLIŽE TITULI

ŽRK "RADNIK"- ŽRK "BORAC" 30:29 (17:16) U derbiju kola 1.lige Republike Srpske za žene, koji je danas odigran u...

Episkop Fotije u Ugljevičkoj Obriježi: Duhovna radost Božjeg naroda

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da su post i molitva potrebni svima te da se treba...

Ko će biti kandidat SNSD za gradonačelnika Bijeljine? (foto)

Opozicija u Banjaluci na predstojećim izborima za gradonačelnika izlazi za sada u najmanje dvije kolone, a što će...