BIJELJINA: Manji broj lica u samoizolaciji

Datum:

Share post:

U Bijeljini je broj lica u samoizolaciji manji za devet u odnosu na prethodni dan i iznosi 306, a od 51 lica u karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ danas će biti puštene kući 22 osobe čiji su rezultati testova pokazali da nisu zaražene virusom korona.
 
– Iz Instituta za javno zdravstvo stiglo nam je 14 negativnih rezultata do jutros u 9.00 časova, a očekujemo rezultate za još pet lica. Osoba koja je zaražena kovidom-19 osjeća se dobro, ali test je moguće ponoviti tek nakon 14 dana provedenih u karantinu. U bolničkom karantinu nema pacijenata, dok se u Karantinu 1 Kovid bolnice nalaze 23 osobe. Bolnica je do sada testirala ukupno 371 lice – saopštila je direktorka Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić tokom današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
Direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović istakao je da u karantinu u Rači nema lica koja čekaju rezultate testiranja i upućivanje u karantin, ali da se očekuje određeni broj putnika koji u Semberiju stižu povodom predstojećih praznika – 1. maja i Đurđevdana.
 
– U Domu zdravlja do sada smo uzeli 207 briseva, a za 47 lica čekamo rezultate. Po pravilu, od lica koja se nalaze u karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ uzorke uzimamo sedmi dan nakon njihovog smještanja u ovaj objekat i do sada smo uspostavili veoma efikasnu saradnju sa Institutom u Banjaluci – naglasio je Milovanović.
 
Zaražena medicinska sestra, jedina osoba kod koje je u Semberiji trenutno potvrđena zaraza kovidom-19, smještena je u Dom učenika.
 
Granični prelaz Rača u prethodna 24 časa prešlo je 268 vozila, a Pavlovića most 50 vozila. Sanitarni inspektori na Rači izdali su šest rješenja o izolaciji, pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su pet prekršajnih naloga za lica koja nisu poštovala policijski čas, a Komunalna policija je kontrolisala 31 lice u izolaciji i svi su bili na svojim adresama. Gradski zdravstveni inspektor izdao je dva rješenja o izolaciji – do sada ukupno 200.
 
 
Preduzeće „Komunalac“ opralo je i dezinfikovalo ulice Srpske dobrovoljačke garde, Kralja Dragutina, Puškinovu, Banjansku, Svetozara Mijovića, Petrove gore, Skendera Kulenovića, Vojvode Putnika, Hajduk Veljka, Josifa Marinkovića, Moskovsku, Petrogradsku, Vukovarsku, Krfsku, Kosovsku, Hilandarsku, Davorina Jenka i Kruševačku.
 
Dezinfekciju 32 stambena objekta izvršilo je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a „Eko-zaštita“ dezinfekciju platoa ispred karantina u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i dvije trgovinske radnje.
 
Gradski štab za vanredne situacije zahvalio je građanima koji poštuju propisane mjere u okviru borbe protiv pandemije virusa korona i zamolili ih da i tokom predstojećih praznika pokažu strpljenje i disciplinu i doprinesu bržoj pobjedi nad kovidom-19.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR MITROVIĆ: Povećanje minimalca uticalo na smanjenje rada na crno

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da je povećanje minimalca sa 700 KM na...

Počeo predškolski program u 122 vaspitno-obrazovne ustanove “Djeca će uz tromjesečni program steći dodatna znanja”

U 122 vaspitno-obrazovne ustanove širom Republike Srpske počela je realizacija Programa za djecu u godini pred polazak u...

CIJENE JAGODA ŠIBAJU BUDŽET Za kilogram ove slasne voćkice može se kupiti 6 kilograma brašna, 5 litara ulja ili 5 kilograma krompira

Prije neki dan mnogi su vjerovatno prokomentarisali informaciju kako su u Beogradu jagode dostigle basnoslovnu cijenu. Ali, oni...

BIJELJINA: U toku realizacija inicijative odbornika Gradaščevića – Pravo na nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi

Bijeljinska Gradska uprava pristupila je realizaciji inicijative koju je podnio odbornik i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević,...