BIJELJINA: Manji broj lica u samoizolaciji

Datum:

Share post:

U Bijeljini je broj lica u samoizolaciji manji za devet u odnosu na prethodni dan i iznosi 306, a od 51 lica u karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ danas će biti puštene kući 22 osobe čiji su rezultati testova pokazali da nisu zaražene virusom korona.
 
– Iz Instituta za javno zdravstvo stiglo nam je 14 negativnih rezultata do jutros u 9.00 časova, a očekujemo rezultate za još pet lica. Osoba koja je zaražena kovidom-19 osjeća se dobro, ali test je moguće ponoviti tek nakon 14 dana provedenih u karantinu. U bolničkom karantinu nema pacijenata, dok se u Karantinu 1 Kovid bolnice nalaze 23 osobe. Bolnica je do sada testirala ukupno 371 lice – saopštila je direktorka Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić tokom današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
Direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović istakao je da u karantinu u Rači nema lica koja čekaju rezultate testiranja i upućivanje u karantin, ali da se očekuje određeni broj putnika koji u Semberiju stižu povodom predstojećih praznika – 1. maja i Đurđevdana.
 
– U Domu zdravlja do sada smo uzeli 207 briseva, a za 47 lica čekamo rezultate. Po pravilu, od lica koja se nalaze u karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ uzorke uzimamo sedmi dan nakon njihovog smještanja u ovaj objekat i do sada smo uspostavili veoma efikasnu saradnju sa Institutom u Banjaluci – naglasio je Milovanović.
 
Zaražena medicinska sestra, jedina osoba kod koje je u Semberiji trenutno potvrđena zaraza kovidom-19, smještena je u Dom učenika.
 
Granični prelaz Rača u prethodna 24 časa prešlo je 268 vozila, a Pavlovića most 50 vozila. Sanitarni inspektori na Rači izdali su šest rješenja o izolaciji, pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su pet prekršajnih naloga za lica koja nisu poštovala policijski čas, a Komunalna policija je kontrolisala 31 lice u izolaciji i svi su bili na svojim adresama. Gradski zdravstveni inspektor izdao je dva rješenja o izolaciji – do sada ukupno 200.
 
 
Preduzeće „Komunalac“ opralo je i dezinfikovalo ulice Srpske dobrovoljačke garde, Kralja Dragutina, Puškinovu, Banjansku, Svetozara Mijovića, Petrove gore, Skendera Kulenovića, Vojvode Putnika, Hajduk Veljka, Josifa Marinkovića, Moskovsku, Petrogradsku, Vukovarsku, Krfsku, Kosovsku, Hilandarsku, Davorina Jenka i Kruševačku.
 
Dezinfekciju 32 stambena objekta izvršilo je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a „Eko-zaštita“ dezinfekciju platoa ispred karantina u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i dvije trgovinske radnje.
 
Gradski štab za vanredne situacije zahvalio je građanima koji poštuju propisane mjere u okviru borbe protiv pandemije virusa korona i zamolili ih da i tokom predstojećih praznika pokažu strpljenje i disciplinu i doprinesu bržoj pobjedi nad kovidom-19.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradsko pozorište ‘’Semberija i ‘’stojeće ovacije’’ novosadske publike za “Hasanaginicu”

Predstava Gradskog pozorišta “Semberija” Bijeljina i Narodnog pozorišta Republike Srpske „Hasanaginica“, nastala prema dramskom komadu Ljubomira Simovića, a...

Stevandić o formiranju vlasti na nivou BiH: „Vlast se ne pravi sa opozicijom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da bi formiranje vlasti na nivou BiH sa...

Gradonačelnik Bijeljine ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas (čevrtak, 08. decembar 2022.) ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića te se...

Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija

Poslije će biti kasno za kukanje: Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija Prije tri godine opozicija...