PROTESTI poljoprivrednika na Pavlovića mostu

Datum:

Share post:

Poljoprivrednici iz sela Badovinci su u strahu da će ove godine imati velike gubitke, jer ne mogu da dođu do svojih imanja sa druge strane Drine.

Oko 600 domaćinstava u Badovincima ima problem što imaju pola imanja sa jedne, pola sa druge strane rijeke Drine. Ne postoji mogućnost da pređu granicu do njiva u Semberiji, pripremljene oranice čekaju da budu zasijane, a pšenica da je zaštite. Da im zemlja ne bi ostala neobrađena, a uloženo da im ne bi propalo, očekuju pomoć i dozvole nadležnih.

Već više od tri nedjelje čekaju na dozvole za prelazak graničnog prelaza. Danas oko 12 časova protestovali su na Pavlovića mostu, tako što su svoje traktore i priključne mašine parkirali u neposrednoj blizini graničnog prelaza.

Pedesetak mještana Badovinaca ovim činom skreće pažnju nadležnim državnim organima da ne mogu više da čekaju na rješavanje administrativnih procedura, već odmah žele u svoje njive koje teritorijalno pripadaju Republici Srbiji iako su sa druge strane Pavlovića mosta.

Poljoprivrednici su propuštali sva vozila u oba pravca želeći da pokažu da im nije cilj nikome da prave probleme, već da samo žele da riješe svoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Bijeljini obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – Potrebno je afirmisati njihove kapacitete (foto)

Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad u Bijeljini, druženjem sa gostima...

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...