PROTESTI poljoprivrednika na Pavlovića mostu

Datum:

Share post:

Poljoprivrednici iz sela Badovinci su u strahu da će ove godine imati velike gubitke, jer ne mogu da dođu do svojih imanja sa druge strane Drine.

Oko 600 domaćinstava u Badovincima ima problem što imaju pola imanja sa jedne, pola sa druge strane rijeke Drine. Ne postoji mogućnost da pređu granicu do njiva u Semberiji, pripremljene oranice čekaju da budu zasijane, a pšenica da je zaštite. Da im zemlja ne bi ostala neobrađena, a uloženo da im ne bi propalo, očekuju pomoć i dozvole nadležnih.

Već više od tri nedjelje čekaju na dozvole za prelazak graničnog prelaza. Danas oko 12 časova protestovali su na Pavlovića mostu, tako što su svoje traktore i priključne mašine parkirali u neposrednoj blizini graničnog prelaza.

TESTNA REKLAMA

Pedesetak mještana Badovinaca ovim činom skreće pažnju nadležnim državnim organima da ne mogu više da čekaju na rješavanje administrativnih procedura, već odmah žele u svoje njive koje teritorijalno pripadaju Republici Srbiji iako su sa druge strane Pavlovića mosta.

Poljoprivrednici su propuštali sva vozila u oba pravca želeći da pokažu da im nije cilj nikome da prave probleme, već da samo žele da riješe svoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradsko pozorište ‘’Semberija i ‘’stojeće ovacije’’ novosadske publike za “Hasanaginicu”

Predstava Gradskog pozorišta “Semberija” Bijeljina i Narodnog pozorišta Republike Srpske „Hasanaginica“, nastala prema dramskom komadu Ljubomira Simovića, a...

Stevandić o formiranju vlasti na nivou BiH: „Vlast se ne pravi sa opozicijom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da bi formiranje vlasti na nivou BiH sa...

Gradonačelnik Bijeljine ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas (čevrtak, 08. decembar 2022.) ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića te se...

Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija

Poslije će biti kasno za kukanje: Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija Prije tri godine opozicija...