BIJELJINA: Glasanje na Referendumu u nedjelju kao za lokalne izbore

Datum:

Share post:

Postupak opoziva gradonačelnika Bijeljine sprovodi se na gotovo identičan način kao lokalni izbori, a na 183 biračka mjesta u gradu pravo glasa ima oko 112.000 građana, izjavila je Srni predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

„Podjela glasačkog materijala biračkim odborima je sutra u 12.00 časova i oni voze materijal u pratnji policije“, najavila je Božićeva.

Prema riječima Božićeve, biračka mjesta otvaraju se u nedjelju u 7.00 časova, glasanje traje do 19.00 časova.

U postupku opoziva učestvuju svi politički subjekti koji su učestvovali i na lokalnim izborima 2020. godine, a njih je 85.

Glasove broji birački odbor u prisustvu posmatrača, isto kao za lokalne izbore.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija, a ako opoziv prođe – Centralna izborna komisija BiH odlučuje o datumu vanrednih izbora za gradonačelnika Bijeljine.

Referendumsko pitanje glasi „Da li ste za opoziv /smjenu/ gradonačelnika grada Bijeljine LJubiše Petrovića“, a glasa se „za“ opoziv ili „protiv“ opoziva.

Referendum u nedjelju, 19. marta, u Bijeljini prvi je koji se održava u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...