Bijeljina donira za Cojleta!

Datum:

Share post:

U Bijeljini se u narednim danima organizuje humanitarna akcija za dalje liječenje našeg sugrađanina Gordana Savića Cojleta koji se bori sa agresivnim oblikom tumora na mozgu. Gordanove prijateljice i prijatelji su se za kratko vrijeme organizovali da pomognu u prikupljanju novčanih sredstava. Pokrenut je niz inicijativa:

U srijedu 12.04. u 20h u Kafe baru Smokvica će se održati humanitarna svirka na kojoj će nastupiti Božo Blues, Š.T.R.A.J.K, Firma i Neon bend.

Od 12.04. do 16.04. u Praha Pub & Grill-u traje akcija – ukupan iznos od točenog Franziskanera namijenjen je Gordanovom liječenju.

Od 12.04. kutije za donacije se nalaze u idućim lokalima: Kafe bar Smokvica, Praha Pub & Grill, Zen Cafe, Cafe bar Renee i Krčma Burence.

Sljedećih nedjelja biće organizovane dodatne aktivnosti.

Svi koji nam se ne mogu lično pridružiti a žele da pomognu Gordanu, mogu uplatiti željeni iznos na njegove lične račune:

Donacije u KM: 5722460000288797

Donacije u EUR:

SWIFT: MFBLBA22

IBAN: BA395722460001100493

U Srbiji je u okviru fondacije Budi Human otvoren humanitarni broj i žiro računi na koje se takođe mogu izvršiti uplate u dinarima i inostranoj valuti https://www.budihuman.rs/korisnik/1470/gordan-Savić, a očekuje se humanitarni broj u BiH u maju. Kako Gordan 18.04. putuje u Hrvatsku na dodatne terapije, svaki dan je važan da prikupimo potrebna sredstva.

Gordanu je u martu 2022. godine dijagnostikovan agresivni oblik malignog tumora mozga – multicentrični glioblastom, bez IDH mutacije CNS WHO gradus 4. Radi se o najagresivnijem tumoru mozga za koji su prognoze poražavajuće.

S obzirom na PH nalaz odlučeno je da se uradi operacija većeg dijela tumora u predjelu trigonuma lateralne komore. Gordan je operisan u aprilu 2022. godine u Kliničkom centru Srbije. Nakon kratkog oporavka kod kuće upućen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je primao hemioterapiju i radioterapiju u periodu od mjesec dana.

Od juna 2022. je u Bijeljini, na kućnom liječenju, gdje je nastavio sa hemioterapijom u osam ciklusa. Do decembra prošle godine stanje je bilo dobro, što su pokazivali i nalazi, međutim, od decembra se naglo pogoršava. MR koja je rađena u januaru 2023. godine pokazuje da je došlo do značajne progresije tumora i da operacija nije moguća.  

Već godinu dana traje Gordanova borba za život: koristi inostrane vakcine, gensku terapiju i brojne lijekove čija je nabavka izuzetno skupa.

Do sada su Gordanovi roditelji uz pomoć rodbine i prijatelja uspijevali da obezbijede sredstva za liječenje, ali sada je potrebna pomoć u vidu donacija ljudi dobre volje. Otvorila se mogućnost da se Gordanu pomogne u jednoj klinici u Frankfurtu, ali s obzirom da je skoro nepokretan, trenutna opcija je slična trosedmična terapija u Hrvatskoj. Ukoliko mu se stanje još više pogorša, neće moći da putuje, zato je svaki dan dragocjen.

Sredstva su potrebna za nastavak liječenja u inostranstvu, putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Dragiša se uspješno oporavlja“ Vučić posjetio ranjenog Srbina na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u bolnici Dragišu Galjaka, koji je ranjen u neredima na Kosovu i...

ĐOKOVIĆ PRESTIGAO NADALA Samo Borg na putu do novog rekorda

Pobjeda srpskog tenisera Novaka Đokovića u 3. kolu Rolan Garosa značila je da je nadmašio Španca Rafaela Nadala...

Na današnji dan – 3. jun

Danas je subota 3. jun, 154. dan 2023. Do kraja godine ima 211 dana. 1098. - Poslije petomjesečne opsade...

Danas su Duhovske zadušnice

Pravoslavni hrišćani sutra će obilježiti Duhovske ili ljetne zadušnice, koje su uvijek u subotu pred Duhove /Silazak Svetog...