Danas se u Bijeljini održava sedmo po redu Otvoreno Karate Prvenstvo Grada Bijeljina „TROFEJ BIJELJINE 2024“. Domaćin i tehnički organizator ovog međunarodnog takmičenja je Karate klub „UNSU“ uz odobrenje  podršku Karate saveza Republike Srpske i Karate saveza Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Grada Bijeljine.

„TROFEJ BIJELJINE 2024“ – učestvuju karatisti iz devet zemalja (foto)

„Možemo reći da već tradicionalno u našem gradu organizujemo otvoreno karate prvenstvo. Današni turnir okupio je 62 kluba sa 550 takmičara u 712 takmičarskih kategorija iz devet evropskih zemalja. Još jednom smo potvrdili da ovaj turnir ima kvalitet, ima perspektivu da se razvija u još veći međunarodni turnir. Što se tiče kvaliteta, prezadovoljni smo zato što među omladinskim kategorijama kadeta, juniora i mlađih seniora, imamo aktuelne prvake, viceprvake Evrope, što naš turnir čini dodatno kvalitetnim u samom takmičarskom smislu i daje nama na značaju samim tim njihovim učešćima“, rekao je Goran Ivković, organizator Turnira i trener kk „UNSU“ Bijeljina.

Radoslav Ostojić, savjetnik Gradonačelnika Bijeljine, svečano je otvorio Turnir i istakao da je ovo još jedan način afirmacije sporta, mladosti, Bijeljine, kao i Republike Srpske i BiH.

„Afirmacija svih onih pozitivnih vrijednosti koje gaji karate sport i karate kao vještina. Karate sport u Bijeljini ima tradiciju, veoma dugu tradiciju, 70. godina i ima izuzetne rezultate kroz istoriju. Mnoge generacije je iznjedrio ovaj grad, tako da imamo veliki broj klubova i škola, veliki broj reprezentatvaca Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, veliki broj dobrih kvalitetnih trenera i veliki broj dobrih takmičara koji garantuju da ćemo u budućnosti nastaviti tu tradiciju“, istakao je Ostojić.

Direktor kompanije „Lykos Balkan Metals“ iz Bijeljine Mladen Lujić, koji su inače generalni sponzori kk „UNSU“, istakao je da zadovoljstvo i čast što su sponzori uspješnog kluba, kao i današnjeg turnira.

„Turnir „Trofej Bijeljine već postaje tradicionalni turnir u Bijeljini. Ovo je sedmi po redu turnir koji je ove godine okupio 62 kluba sa 550 učesnika iz 11 evropskih zemalja.Čast nam je ulagati u mlade sportiste i buduće karate majstore sa ciljem da se oni kroz sport razvijaju, stvaraju pobjednički mentalitet i sklapaju nova prijateljstva i na taj način osvaruju neki sportski duh“, rekao je Lujić.

Helena Backović, član kk „Omladinac“ iz Podgorice, aktuelni vicešampion Evrope, bila je učesnik današnjeg turnira u Bijeljini, ponosno istakla svoje uspjehe i navela da želi da se bavi karateom sve do Olimpijade.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име