BIJELJINA: Članice Udruženja žena ''Beli anđeo'' predstavile bogatu sembersku trpezu

Datum:

Share post:

Na ovogodišnjoj manifestaciji „Dani polja strnih žita“, održanoj u srijedu na oglednom polju Poljoprivrednog dobra „Semberija“, posebnu pažnju izazvalo je prisustvo članica Udruženja žena „Beli anđeo“ koje su se pojavile sa bogatom semberskom trpezom.

Radinka Todić, predsjednica ovog udruženja kaže da tradiciju ne treba zaboravljati, da je treba njegovati i sačuvati sve ono što je vrijedno u gastro – ponudi Semberije.

Radinka Todić

„ Naše udruženje postoji već pet godina i do sada smo se pojavili na brojnim sajamskim smotrama i sajmovima turizma i gastro – kulture. Pokušavamo da sačuvamo ono najvrednije što je vezano za našu tradiciju i kućnu radinost. Na ovaj način promovišemo i turističke potencijale Semberije, te nas mnogi doživljavaju kao svojevrstan brend ovog podneblja. Na njivi smo prezentovale, kako mi kažemo, seljačku trpezu, ono što se iznosi pred žeteoce u vrijeme žetve, za umorne kosce i kombajnere. Pokušavamo da sačuvamo stare recepte iz domaće kuhinje, da ih prenesemo s koljena na koljeno, da ih i nove generacije usvoje kao dio svog svakodnevnog zdravog života“, kaže Radinka Todić, ističući da su u ovoj godini članice udruženja učestvovale u Beču na velikom multikulturnom vestivalu, te da sa svake turističke smotre donesu poneki pehar, medalju ili priznanje.

TESTNA REKLAMA

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...