BIJELJINA: Budimir Ignjatov (NPS) – Moramo sačuvati jedinstvo i identitet srpskog naroda

Datum:

Share post:

Budimir Ignjatov, kandidat Narodne partije Srpske za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ističe da borba za ustavna prava Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini mora da bude prvi i osnovni zadatak svih srpskih političkih stranaka. U suprotnom, srpskom narodu u Republici Srpskoj i BiH prijeti opasnost da izgubi svoja ustavna i politička prava, i narodno jedinstvo, kao što se dogodilo srpskom narodu u Crnoj Gori.

– Nažalost, svi smo svjedoci teške situacije u kojoj se nalaze naša braća u Crnoj Gori. Pod snažnim uticajem međunarodnog faktora u Crnoj Gori je uspostavljen sistem u kojem je srpski narod lišen ustavnih, političkih i građanskih prava. Na udaru su se našli istorija i srpski identitet Crne Gore zbog čega je došlo do teških podjela u narodu, čak i među rođenom braćom i sestrama u okviru porodica. Pokušali su i da otmu srpske crkve i manastire što je bio povod za one veličanstvene litije koje su ponovo ujedinile srpski narod u Crnoj Gori. I mi u Republici Srpskoj dali smo punu podršku jer su litije podrške organizovane i u našim gradovima, od Trebinja, preko Foče, Istočnog Sarajeva, Zvornika, Bijeljine, pa sve do Banjaluke. Srpski narod u Crnoj Gori je i na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine izvojevao veliku pobjedu. Međutim, ta izborna pobjeda još nije donijela punu slobodu jer pod uticajem stranog faktora se čini sve da se izbjegne većinska volja birača. Nažalost, strani centri moći među domaćim političarima uvijek pronađu neke koji su zarad ličnog interesa spremni da sprovode njihove ciljeve, suprotno interesima srpskog naroda, ističe Ignjatov.

Budimir Ignjatov dodaje da narod ne smije da dozvoli da se u Republici Srpskoj dogodi ovakav pogubni scenario.

– Istorija nas uči da srpski narod nema nijedan razlog da vjeruje u dobre namjere političkog Sarajeva i stranih ambasada prema Republici Srpskoj. Izgleda da se i ovdje pokušava realizovati isti scenario podjele srpskog naroda kao u Crnoj Gori, što je uvod u potpuni gubitak ustavnih, političkih i građanskih prava. Nažalost, i ovdje se vodi borba za očuvanje jedinstva i identiteta srpskog naroda u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Zbog toga su predstojeći izbori veoma važni, da srpski narod pokaže jedinstvo i svoj slobodarski duh, da smo dostojni svojih slavnih predaka. Republiku Srpsku moraju da vode ljudi koji su sposobni da se odupru politikama koje su protiv interesa našeg naroda, odnosno oni koji neće zarad svojih ličnih interesa da budu slijepi izvršioci želja stranih ambasada, zaključuje Budimir Ignjatov.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...