BICIKLISTIČKI KARAVAN STIGAO U BIJELJINU, POLJAK RUDIK NAJBRŽI (foto)

Datum:

Share post:

Poljak Bartoš Rudik pobjednik je prve etape Međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ koja je vožena od srpske prestonice do Bijeljine.

Član ekipe „Voster“ bio je najbrži na dionici dugoj 145 kilometara koja je tradicionalno bila uvod u naredne tri etape. Biciklisti su tradicionalno na nekoliko minuta ukinuli granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine, odnosno, Republike Srpske prošavši je bez zaustavljanja.

Rudik je zadovoljan činjenicom da će iz Bijeljine na startu druge etape prema Vlasenici krenuti u žutoj majici, ali je svjestan da ga očekuje težak posao.

– Ovo je moja prva zvanična pobjeda i vrlo sam zadovoljan kako smo kao tim odradili posao. Sutra je novi dan, vrlo teška etapa, ali sam optimista, jer imamo dosta bolji tim nego prošle godine – rekao je Rudik.

Drugo mjesto danas je osvojio Lorenco Komforti iz italijanskog tima „Bardiani“, kojem je pripala i bijela majica za najboljeg mladog vozača, a treće mjesto zauzeo je Atilio Viviani, član italijanskog „Korateka“.

Plava majica za najboljeg brdskog vozača pripala je Mariju Gamperu iz njemačkog „Vibateha“, dok je crvena, za najuspješnijeg biciklistu na prolaznim ciljevima, otišla u ruke Kristijana Korena iz slovenačke „Adrije“.

Grad Bijeljina je tradicionalno partner na organizaciji ove trke, a savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić je istakao da je ovaj događaj pravi spektakl, koji pored sportskog, ima i promotivni značaj jer se Bijeljina, Srpska i Srbija predstavljaju na najbolji način.

– U Bijeljini su sportisti ne samo iz Evrope, već iz cijelog svijeta. Zahvaljujući tome, ime Bijeljine će se čuti i do Amerike, preko Australije do Afrike i Azije. Trudimo se da budemo dobri domaćini svim ovim biciklistima i nadamo se da će nam se sugrađani pridružiti sutra na startu nove etape ove trke – izrazio je očekivanje Ostojić.

Biciklisti sutra kreću prema Vlasenici u 11.00 časova sa Trga kralja Petra I Karađorđevića. Predstavljanje timova počinje u 10.00 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF “Radnika” šampioni regularnog dijela

Saopštenje KMF “Radnik MD Shop” prenosimo u cjelosti: “Prije početka sezone zacrtali smo cilj da napravimo jaku, kvalitetnu okosnicu...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...