Bećirović tražio od Satlera uvođenje sankcija Dodiku

Datum:

Share post:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je istakao da je nakon sankcija Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Miloradu Dodiku nužno i da se EU priključi sankcijama. On je naglasio da EU ne smije potcijeniti destruktivnu politiku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Rekao da je nakon usvajanja antiustavnog i antidejtonskog zaključka u Narodnoj skupštini Republike Srpske potrebno odlučno i preventivno djelovati da bi se spriječilo rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Podsjetio je kako jučerašnje usvajanje zaključka NSRS u kojem se pozivaju sudije Ustavnog suda BiH iz reda srpskog naroda da podnesu ostavke na mjesto sudije Ustavnog suda BiH, predstavlja “opasni pokušaj kopiranja antiustavnih metoda koje su 1992. godine primijenjene”.

Bećirović je poručio da ne smije više biti popuštanja antidejtonskoj politici Milorada Dodika.

“Zbog Dodikove opasne antidejtonske politike u našoj zemlji, hitno je potrebno povećati broj vojnika EUFOR-a u Bosni i Hercegovini”, poručio je Bećirović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...

VUKANOVIĆ: Dodik je podržao smjenu Nikole Poplašena

Vukanović podsjetio Dodika kako je govorio kada je smjenjivan Poplašen „Ako ste tada provodili oduke visokog predstavnika, zašto...

DODIK: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana – Srbi se povlače iz odlučivanja na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zatražiti da se ukinu sve odluke Šmita u roku...

Aleksandar Trninić umjesto Vasića novi šef Kluba Ujedinjene Srpske u NS RS (foto)

Kostadin Vasić od danas nije više šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u NS RS, saznaje portal Dešavanja u...