Teniski turnir “Srpska open” donosi ogromne benifite Banjaluci kada je riječ o turističkoj promociji grada kao destinacije, izjavila je Branka Branković iz banjalučke Turističke organizacije.

Brankovićeva je rekla da je Srpska open jedan od najvećih, ne samo sportskih, nego i turistički događaj, koji će Banjaluku pozicionirati na prvo mjesto svjetske turističke mape.

– Bićemo u fokusu 20 miliona gledalaca koji će pratiti ATP 250 teniski turnir Srpska open, istakla je Brankovićeva.

Ona je potvrdila da su smještajni kapaciteti u Banjaluci popunjeni pred početak turnira.

– Zadnje sedmice u Turističku organizaciju grada došlo je više od 50 stanodavaca koji su požurili da regiustruju svoje smještajne kapacitete zahvaljujući inspekciji koja je uradila svoj posao na terenu, rekla je Brankovićeva.

Ona je istakla da su i putem turističkih agencija sklapani ugovori, te su popunjeni hotelski, motelski, hostelski smještaji, a velika potražnja je bila i još je za apartmanskim smještajima popularno nazvanim “stan na dan”.

Brankovićeva je navela da će tokom turnira info-centar Turističke organizacije raditi u centru grada, preko puta hotela “Palas”, od 08.00 do 20.00 časova, kada će će biti na usluzi gostima i građanima.

Turistička organizacija Banjaluke će svoj info-pult imati u “Fan zoni” na samom turniru, dok će u Parku “Petar Kočić” biti postavljeno više od 15 štandova na kojima će svoje proizvode prodavati i izlagati proizvođači Krajiških suvenira i rukotvorina.

Brankovićeva je navela da se u aprilu održava i Međunarodna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka”, ali i “Plan B fest” koji će se prvi put održati u Banjaluci i 21. i 22. aprila na tvrđavu Kastel dovesti neke od najvećih regionalnih rokenrol ikona.

Prema njenim riječima, ova tri događaja, od kojih je najveći Srpska open, u Banjaluku dovode više hiljada turista.

– Očekujemo da broj dolazaka premaši 10.000 noćenja, očekujemo da će dolasci i noćenja u aprilu biti uduplani, istakla je Brankovićeva.

Ona je rekla da su zabilježene rezervacije samještaja i u gradovima u blizini Banjaluke – Laktašima, Gradišci, Prnjavoru.

Banjaluka će od sutra do 23. aprila biti domaćin najvećim sportskim imenima.

Ljubitelji tenisa na “Srpska openu” imaju priliku i da vide najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, kao i druge teniske zvijezde.

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Andrej Rubljov, Stanislas Vavrinka, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Laslo Đere, Filip Krajinović.

Srpska open 2023 je ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne novine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име