BAKAJLIĆ: Čekamo Dodika, rok 6 dana – tražimo TEMATSKU SJEDNICU SG BIJELJINA (foto, video)

Datum:

Share post:

Savo Bakajkić, predsjednik Udruženja "Sela Semberije i Majevice", ujedno i predsjednik Upravnog odbora poljoprivrednika BIH, danas je predao na protokol zahtjev za održavanje tematske sjednice Skupštine Grada Bijeljina o poljoprivredi i otkupnoj cijeni pšenice.

TRAŽIMO POSEBNU SJEDNICU SKUPŠTINE GRADA BIJELJINA
"Mi smo danas išli legalno i legitimno na protokol. Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina će nas obavjestiti u ponedjeljak o odluci, iako smo svjesni da je sezona godišnjih odmora, ali mislim da svi treba da pokušaju pronaći način, ako su već tu, da dođu i iznesu mišljenje. Ovde nema politike, ovde nema ni pozicije ni opozicije, mi tražimo podršku za naš život i opstanak na ovim prostorima", rekao je Bakajlić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Govoreći o jučerašnjem sastanku i zahtjevima, Bakajlić je podsjetio da su iznijeli jasne i glasne stavove, tražeći da Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, dođe u Semberiji kako bi pronašli najbolje moguće rješenje za poljoprivrednike. 

TRAŽIMO DA DOĐE DODIK
"Mi smo juče na konferenciji dali jasne i glasne stavove. Tražili smo da dođe gospodin Dodik, kao najviši vrh u Predsjedništvu BiH, da pokušamo sa njim riješiti ovu situaciju, pošto ministri nisu došli, jer njih ne interesuje Semberija. Dali smo rok šest dana, inače ćemo izaći na ulice", rekao je Bakajlić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Kako je istakao Bakajlić, pojedinci pokušavaju da špekulišu sa cijenom pšenice, što se odnosi na dogovoreni iznos od 64 pfeninga po kilogramu pšenice u bijeljinskom Žitoprometu.

 

KO ŠPEKULIŠE CIJENOM PŠENICE, POKAŽITE FAKTURE
"Ja bih volio da sve ide javno i transparentno, ako su nešto dogovorili, zašto ne prikažu fakture, da vidimo da li su naplatili te pare ili se samo narod uvlači u neki ćorsokak?! Vidim da Žitopromet u Bijeljini otkupljuje pšenicu po nekoj cijeni od 64 pfeninga, koju mi nećemo podržati ni na koji način. Udruženje u kojem ja participiram, na prostoru Bijeljine, Ugljevika i Lopara donijelo je odluku da to bude 70 pfeningi", bio je jasan Bakajlić, te dodao da je 70 pfeninga zadnja cijena ispod koje neće prodati pšenicu, plus dva do tri pfeninga za kvalitet.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRAVO, MILICE! Gimnazijalka iz Kikinde osvojila 2 zlatne medalje iz fizike na Svetskom takmičenju u Turskoj! (foto)

Polaznica Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ i učenica druge godine Gimnazije, Milica Tomić, osvojila je dve zlatne medalje...

POŽAR na deponiji Eko Depa u Bijeljini

Pripadnici TVSJ Bijeljina se nalaze na gašenju požara na deponiji Eko Depa u Bieljini. -Na lice mjesta je upućeno...

Lazareva subota u Bijeljini obilježena na tradicionalan način

Tradicionalnom proljećnom igrom „Lazarice“ ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini je danas obilježena Lazareva subota. Dječiji ansambl Srpskog...

‘’LAZARICE’’ će mještanima MZ Novi Dvorovi u nedjelju poželjeti igrom i pjesmom blagorodnu godinu

U nedjelju 28.04.2024. godine u 08.00 časova  Lazarice  će proći kroz naselje Novi Dvorovi, kada će u veseloj...