Održana je 28. sjednica Skupštine Grada Bijeljina na kojoj su odbornici iskoristili priliku za podnošenje inicijativa kao i odborničkih pitanja.

Anka Todorović odbornik SDS iskoristila je svoje poslovničko pravo i pokrenula jednu inicijativu i postavila odborničko pitanje, a u ime svojih sugrađana.

Todorovićka je prvo napomenula da još nije stigao odgovor Skupštini Grada od ministarstva obrazovanja a u vezi  pitanja vezanih za Srednju stručnu školu u Janji oko oblasti koje ove godine treba da budu upisane, napominjući da je mnogo truda uloženo da se ta škola osnuje te da se nada da će ministarstvo ovo primiti k znanju pa ako do sada nije reagovalo na potrebe te Srednje stručne škole to uraditi za narednu godinu uz napomenu da sve što je upućeno ministarstvu je razmatranje kolektiva, sindikata i uprave te škole prema potrebama koje oni najbolje znaju uz nadu da će isto ponovo doći do nadležnih institucija jer je ta inicijativa podržana jednoglasno u SG Bijeljina.

Anka Todorović odbornik SDS u Skupštini Grada Bijeljina je podnijela inicijativu a koja se odnosi na školovanje djece sa poteškoćama u razvoju.

-Podnosim inicijativu ministarstvu obrazovanja Republike Srpske i ista se odnosi na to da se srednjim školama odobri odgovarajući broj upisnih mjesta za djecu sa poteškoćama u razvoju po prilagođenom programu uz mišljenje Centra za socijalni rad kako bi sva djeca koja ispunjavaju uslove mogla nastaviti školovanje, rekla je na samom početku sjednice SG Bijeljina odbornik SDS Anka Todorović.

Takođe je Todorovićka postavila i odborničko pitanje u ime građana bloka VIII iz Patkovače a tiče se postavljanja ležećeg policajca iz razloga što je ulica gusto naseljena a ima puno djece te je jaka i frenkfencija saobraćaja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име