ANA BRNABIĆ: „Njegovaćemo posebne veze sa Srpskom“

Datum:

Share post:

„Negovaćemo specijalne i posebne veze sa Republikom Srpskom, poštujući Dejtonski sporazum, čiji smo garant i insistirajući na sve boljim odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, što pokazujemo izgradnjom auto-puta između Beograda i Sarajeva“, navela je mandatarka za sastav nove Vlade.

Ana Brnabić je poručila da su crvene linije Vlade sasvim jasne i da su svetinja interes Republike Srbije i puna samostalnost u odlučivanju o svim pitanjima unutrašnje i spoljne politike u skladu sa nacionalnim interesima i principa međunarodnog prava, kao i očuvanje vitalnih interesa i bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„Uložićemo maksimalne napore da sačuvamo mir. Daćemo sve od sebe da nastavimo da gradimo bolje povezan, ekonomski otvoren, stabilan i prosperitetan region. Nastavićemo da radimo na inicijativi Otvoreni Balkan i nadam se da će nam se uskoro pridružiti i Crna Gora i BiH. Još jednom ponavljam da je ova inicijativa otvorena i za Prištinu, jer će obezbediti dijalog o najvažnijim temama za kvalitet života svih ljudi na ovim prostorima, a samim tim i za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji“, rekla je Brnabićeva.

Navela je da Beograd ostaje posvećen dijalogu sa Prištinom, ali da pre bilo kakvih dogovora, potpuno prirodno i logično, Briselski sporazum mora biti u potpunosti implementiran.

TESTNA REKLAMA

„Mi zato, s punim pravom, očekujemo od EU, kao potpisnice Briselskog sporazuma, i Prištine da bez daljeg odlaganja, jer prošlo je skoro već 10 godina, obezbede osnivanje Zajednice srpskih opština, sa svim ovlašćenjima iz Briselskog sporazuma“, poručila je Brnabićeva.

Istakla je kako je u poslednje dve godine još osam zemalja Srbiji uručilo povlačenje priznanja jednostrano proglašenje nezavisnosti od strane Prištine.

„Negovaćemo specijalne i posebne veze sa Republikom Srpskom, poštujući Dejtonski sporazum, čiji smo garant i insistirajući na sve boljim odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, što pokazujemo izgradnjom auto-puta između Beograda i Sarajeva“, navela je mandatarka za sastav nove Vlade.

Brnabićeva je navela da je u toku prethodnog mandata Vlada pomogla osnivanje organizacije „Tačka povratka“ koja je u kontaktu sa ljudima koji razmišljaju da se iz inostranstva vrate u Srbiju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dragan Marinković Maca: „Da li smo komični u svojoj tragičnosti ili tragični u svojoj komičnosti, vječno pitanje…“ (video)

Dragan Marinković Maca, poznati srpski glumac i reditelj, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u emisiji "Razgovor...

Koncert Dženana Lončarevića na otvaranju Brčko City Parka

Najveći retail park u Bosni i Hercegovini, otvara se 8.12.2022. godine. Na preko 28 000 kvadrata, sa 450...

POBJEDA KOŠARKAŠICA LAVOVA U PETOM KOLU PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Nakon kraće pauze uslovljene reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne...

Google Play Store dobija dvije korisne funkcije

​Prema izveštajima, kompanija Google sprema dosta novih kul opcija, odnosno funkcija, koje će implementirati u Play Store. Sada...