AK „Atletik ponovo zablistao na „Međunarodnom mitingu prijateljstva 2023“ i u Bijeljinu donio 4 medalje

Datum:

Share post:

Juče je u Sremskoj Mitrovici odžan tradicionalni i najmasovniji miting u regionu sa preko 680 učesnika u svim starosnim kategorijama. Naš klub već godinama uspjeva da se izbori za pobjednička postolja na ovakvim mitinzima pa smo i juče ponovo bili najbolji ambasadori Grada Bijeljina. Četiri puta na pobjedničkom postolju i uz veliki aplauz i čestitke svih prisutnih trenera i takmičara, AK „Atletik“ je dobio samo riječi pohvale za rad i rezultate koje postiže.

Sedam atletičara, pet atletskih disciplina, novi lični rekordi, medalje.

Dva zlata i dvije bronze su osvojili naši fantastični dječaci i djevojčice uprkos povredama koje su nas juče pratile tokom cijelog takmičenja.

Ema Kovač 2008 godište, zlatna medalja u disciplini 800m. Ema je na par minuta prije starta imala nezgodu i povrijedila nogu ali je naša najbolja atletičarka ipak odlučila da nastupi na takmičenju.Poslije istrčane trke pružena joj je medicinska pomoć nakon čega je dobila gromoglasan aplauz za izuzetnu hrabrost i želju da ne odustane.

Luka Pajkić 2008 godište, zlatna medalja u skoku u vis. Luka je pobjedio u izuzetno teškoj konkurenciji dječaka iz AK “ Vojvodine“ a moramo napomenuti da ovaj dječak nije imao mogućnost trenirati ovu tehničku disciplinu jer mi nemamo adekvatne uslove za rad zimi.

Dragan Senić 2009 godište, bronzana medalja u disciplini 800m sa fantastičnim novim ličnim rekordom 2.18.86. Dragan je jedan talentovan dječak koji je za 10 mjeseci treniranja uspio da se nametne konkurenciji u ovoj disciplini. Draganovo vrijeme tek dolazi i mi smo sigurni da će biti još dobrih rezultata.

Pavle Kovač 2011 godište, bronzana medalja u disciplini vorteks i novi lični rekord 54.32m. Pavle je bacao i kuglu ali zbog povrede je morao u toku takmičenja da prekine bacanja.

Katarina Banduka 2010 godište, naša predstavnica u disciplini bacanje kugle je zauzela visoko 5.mjesto sa novim ličnim rekordom 9.71m što je odličan rezultat za djevočicu koja trenira samo 5 mjeseci.

Pavle Ilić 2011 godište, 11.mjesto u disciplini 200m koju je istrčao hrabro bez obzira na povredu koju je zadobio dan ranije.

Novak Mičić 2014 godište, najmlađi takmičar na disciplini vorteks je zauzeo 6.mjesto ali smo ponosni na njega jer je učeše uzeo u starijoj uzrasnoj kategoriji.

„Rezultati su odlični, a povrede su sastavni dio sporta. Najbitnije je naučiti djecu da nikada ne odustanu bez obzira na prepreke koje se pojave pred njima. Naši atletičari su položili i ovaj ispit, svi smo izuzuzetno ponosni na njih. Grad Bijeljina zaslužuje atletski stadion, jer ako u improvizovanim uslovima naši atletičari postižu ovakve rezultate onda bi sa insfrastrukturom njima nebo bilo granica“, poručili su iz „Atletika“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...